6 hästar ridna :)

Idag har jag jobbat i stallet och utöver det ridit 6 hästar. Har varit en riktigt bra dag förutom lite blöt och 2 tråkiga saker! Agneta och mamma åkte in med AFFE idag till strömsholm på hältutredning. Sprutad i v.f men problemet kommer troligtvis från h.b. Tycker synd om agneta som dessutom bara har en häst, för mig är det såklart tråkigt att inte kunna rida men jag red ju ändå bara ca 1dag/vecka och har massor med flera hästar att rida - bara hoppas att Affe återhämtar sig snabbt!
Sen imorse också så märkte jag att Jugge betedde sig konstigt och tog in honom så ringde Carina till hans ägare Lotta så dom fick åka akut med stackars Jugge till strömsholm också och nu opereras han för att hans tjocktarm hamnat över mjälten tror jag det var.. Usch så himla otäckt!!
Mamma mms:ade bilder på lill-sessan!
Jag var som sagt hemma och red... Red Toto först, hon var lite stökig i början men sen riktigt fin, sen red jag lilla ny-tillskottet Fuck it (Fakhir). Han skötte sig riktigt bra och var supertrevlig, spec i traven. Himla fin häst det där!
Fuck it verkar trivas bra iaf, och han kunde ha mitt gamla Mia's täcke jag fick när jag tävlade elit på ponny.. tjusigt.
Goofy var lika arbetsvillig och trevlig som alltid. Lite drygt att rida bytesserier på tränsbett för jag tappar formen lite på honom men annars super.
Liso tog en powernap efter sin ridtur haha - mysigt!
Jag åt en riktigt bra frukost/lunch också + att mamma och Agneta köpte med sig mat från donken. Viktigt att äta bra för att orka vet ni.. ;)
Sen åkte jag och hoppade Rolle och Ella men det spöregnade så det var mindre mysigt men fan vilka hästar!! rolle var nog som jag förväntat mig - hyfsat oberörd av regnet men lite tung (banan suger när det blir så mkt vatten) men dagens överraskning var nog Ella som trotts verkligen spöregn hoppade runt med öronen spetsade, tog snäva svängar, hoppade smidigt och spänstigt som en liten kissekatt!
Vem fan orkar ens läsa ett såhär långt inlägg?
hahaha

Bilder!

Harry var så gullig och kom och fotade lite när jag red!!
Min blogg går tydligen inte att kommentera heller, hoppas det löser sig snart, tyckte det kändes tomt utan era kommentarer :(

El Fakhir

El Fakhir
2006
Han är inte så jättemycket riden, aldrig riden av ngn annan än sin ägare  (innan mig) och har inte sett hinder förut. Ägs av Rene Tamberg. Till salu. Snäll och trevlig, arbetsvillig häst med goda kvalitéer att plocka fram med tiden.
Nu är han iaf hemma hos oss, mycket gullig häst!

Finns inte ord.

Jag kan inte ens med ord beskriva min kärlek till denna häst! Det är ngt så enormt. Världens finaste bästa häst helt enkelt, min prins, min gud, mitt hjärta, mitt allt!
En film jag inte lagt upp ännu, från när Pedro var här sist. Fina Liso!
Vad tycker ni?

relax!

Den här brukar jag använda på Liso. Ska hjälpa muskler att slappna av och återhämta sig osv. Luktar jättegott, gillar alla produkter från det här märket, ganska dyra men riktigt bra - rekommenderar dom verkligen.
Tror den här kostar runt 180;- men är väldigt dryg så den räcker länge.

LISO

Liso gillar att bli riden? Ivrig på att ta bettet haha, inte särskilt svårtränsad iaf! Älskade häst.

Skogen...

Idag va jag ute i skogen med dom hästarna jag red (Affe, Toto, Liso) Duktigt mycket barr dom fick på rumpan när man red genom skogen!
Igår red jag Toto, Sandeman, Liso, Goofy och Fakir. Alla va så himla duktiga! Fakir hoppade för första gången i sitt liv också!

Droppar ena nyheten.

Släpper ena nyheten, det roliga som hände idag! Den andra får ni vänta några veckor till på!!
Här är nyheten:
EL FAKHIR



nytt i bregottfabriken

Köpte nya benlindor, riktigt festliga tycker jag haha. Tror dom kostade 99;-/paret så ca 200;- för 4st tycker jag ändå är ett rätt okej pris. Är väl ingen direkt super kvalité och får se hur länge dom håller men perfekt att ha och skutta runt med hemma!

Jobb

Blir tyvärr inget stallet idag, jobbar 7.30-20.30 snark! Hästarnas fritidsledare/extramamma Annika får se över dom idag. Vet inte om mamma kanske åker ut också, det får vi se men iaf - hästfri dag för min del :(
Men imorn händer en kul sak för min del, längtar!

NYHETHEMLIGHET

Nu händer det ytterligare en ny grej. (någon som klurat ut den andra hemligheten ännu? berättar snart!) På torsdag händer iaf en mycket rolig och spännande grej!
Kan ni gissa?
Vill ni veta båda sakerna?
Ska bli så sjukt kul!!!!

Den som säger att hingstar inte passar i r...

img_1154 (MMS)

Den som säger att hingstar inte passar i rosa har bara så feeeeel!! ;-)


Sandeman

Sandeman
1999
Sack - Gassendi
Sandeman är en stor vallack som ägs av Ann-Sofie Jansson. Jag rider honom oftast runt 1dag/vecka ibland mer ibland mindre då dom behöver lite extra hjälp att hinna med jobb, familj osv. Både Ann-Sofie och hennes man Fredrik rider honom.
Sandeman har väldigt mycket humör och vissa dagar behöver han övertalas för att göra något vettigt och han testar väldigt gärna dom som rider men när han väl släpper till och visar sin fina sida så finns det en riktigt riktigt fin häst i honom!
Jag och Sandeman gör tävlingsdebut i augusti om allt går som det ska.

Igår

Igår jobbade jag först i stallet så mamma fick åka iväg själv med Toto till Koko på en liten check. Allt va bra med henne som tur var, hon fick några nålar för att slappna av lite bara - perfekt! Jag trimmade Affe och Liso i dressyr, sist jag red Affe så var Agneta (ägare) med och fan vad hon körde slut på mig så nu tänker jag på det hela tiden när jag rider - utan stigbyglar, använd överskänkel, håll ihop, rätta bogarna, trampa lite, framåt men inte iväg, vinkla rätt benen osv. Sjukt svårt!
Sen kom mamma och hämta mig och Sandra så följde dom med mig när jag skulle åka och rida bäbisarna. Alltså det är helt sjukt vilka fina bäbisar Lisa äger! Jag blir liksom tårögd och stolt bara av att rida dom, fatta då hon som äger och har fött upp dom!
Älsklingar!

NYHET

OMGOMGOMG
Jag har en jättespännande sak på gång!
Någon som kan gissa vad?


Filmer

Filmer på Ella och Rolle från helgens tävling!

Tips!

Riktigt varma tävlingsdagar brukar jag ta med ett par stora badlakan som jag doppar i en hink med vatten, kramar ur dom och lägger på hästens rumpa och hals när jag tex skrittar fram/av. Eller en stund innan dom ska in i transporten. Det svalkar hästen och jag upplever det som att hästarna uppskattar det mycket!

Kanske tråkigt "tips" som alla redan känner till men om någon inte gjorde det så är det iaf väldigt effektivt och bra :)


swooup

Det blev lite snabbshopping igår också, vi sprang in i butiken ca 10 min, kom ut med 2 par nya ridstövlar till mig och lite småsaker. Ett par dressyrstövlar som var väldigt billiga - tur var väl det eftersom dom inte var allt för fina men tar för lång tid att beställa ett par (måste ha redan i slutet av månaden..) och eftersom dressyrstövlarna inte var så snygga så tyckte mamma att jag skulle ha ett par hoppstövlar också så det blev ett till par svarta stövlar med snörning fram. Inte några superfancy men helt okej, lagom dyra också. Tror dom låg på 3,3k från början (ganska billigt ändå för ridstövlar tycker jag!) och så var det rea på dom. Dom duger så länge iaf eftersom mina älskade SG gick sönder så i höst ska jag nog beställa ett par parlanti ist.

Tävlingen

Tävlade som sagt Rolle och Ella igår. I första klassen var dom båda tittiga och lite fega och jag red lite för passivt, visste inte hur tuff jag vågade vara på dom OCH jag ramlade av Rolle på framhoppningen. I andra klassen gick BÅDA hästarna felfritt! Dom är helt otroliga, var inne första klassen och tittade av sig lite (tittade mest på läktare, staket, hundar osv..) och sen går dom in och sätter klockrena nollor båda två i andra klassen. Helt otroliga och dom gör det så barnsligt enkelt. Både går ju som 4 åringar (Ella är 5 men har haft föl) och jag tävlingsdebuterade med 2 st 1m klasser. Helt fantastiskt.




En snygg Rolf på framridningen.



Ella med ägare/uppfödare Lisa!



En liten Ella på framhoppningen.



En Rolle efter en felfri ritt.



Hoppeliehopp - Ella!



Fina små korvar!!


Båda ponnysarna hoppade till sig priser i...

img_1110 (MMS)

Båda ponnysarna hoppade till sig priser i debuten!! :):):)


Tävlar

Nu åker jag iväg och gör tävlingsdebut med både Rolle och Ella!



Bling bling you sexy thing

Liso fick ett nyss pannband inför tävlingen.. Ett blingbling med sverigefärger - matchar övriga landslagskollektionen! Det är inte så jättefint och blingar inte så mycket men fick tag på det väldigt billigt och mitt med vita stenar från otto schumacher som jag hade på Lisos träns har tappat lite stenar så fick bli det här för tillfället. Skulle behöva ett annat också till hans kandar, hm.. förslag?
Kommer inte ihåg exakt men lite drygt 300;-

Affe

Afrodite
1997
Troll - Curacao xx
Affe är en ganska stor häst med stor personlighet - sto!! Hon ägs av Agneta Svensson och jag hjälper till att rida henne och har nu även gjort en start på henne. Oerhört trevlig häst, försöker alltid och skulle aldrig medvetet vara elak. Det finns en liten nackdel med Affe... Hon är i princip omöjlig att ta in ifrån hagen hahaha. Man måste rida henne på morgonen eller efter insläpp, annars är det kört. Hennes ägare är väldigt mån om sin häst vilket jag gillar, hon sover ofta med BoT, får regelbundna besök av både hästmassör och equiterapeft samt rids/tömkörd regelbundet för riktigt bra tränare.
Affe är den perfekta läromästaren och alla tränare jag ridit henne för säger att jag ska vara riktigt glad över att jag får rida henne, hon gör bra bakdelsvändningar, skänkelvikningar, förvändgalopp, galoppombyten (om man rider hela vägen) och har riktigt bra gung i piaffen.
Träningen jag gjorde med henne innan dressyrtävling så tyckte tränaren att jag egentligen borde rida msv direkt för hon gör sig inte så bra i dom små klasserna medan hon gör msv momenten riktigt bra!!

Videos

Liso & Affe <3

Bilder på Liso.

Är det någon som vill se filmer från helgen??




Liiiso

Liso var så himla duktig på tävlingen! Han gick på 71,94% och det hamnade vi 3:a på! Fantastiskt, trodde knappt det var sant, han är så duktig den fina lilla hästen! Nu har han några dagars vila efter en intensiv helg. Kommer film på Liso från både träning och tävling och på Affe's tävling också, kanske redan ikväll om jag hinner. Nu ska jag jobba och leka med mina vänner.

Nu sitter jag, mamma och anna i bilen på...

img_1085 (MMS)

Nu sitter jag, mamma och anna i bilen påväg till tävling med LIIIIIIIIIIIISO <3


Tävlar AFFE!!

Idag var jag iväg och tävlade Affe och hon var så himla duktig!! red på lite drygt 60% och blev nog inte placerad på det men är väldigt nöjd ändå med hästen. Jättetrevlig och duktiga att ha med sig och skötte sig super! Fler bilder och filmer kommer, nu måste jag sova och ladda om inför imorn då jag ska tävla en annan häst. Dressyrtränade Liso idag också för Pedro, Liso var duktig men Pedro klagade en hel del på mig, han  tycker inte vi ska träna på så låg nivå och att det är dags att satsa på st george(?) aaaja tänker jag, vi får väl se hur det ska gå med det.. hahahaha - dagens skämt verkligen, så högt kommer jag verkligen aldrig klara av att tävla!

RSS 2.0