new stuff

Lindor och boots i festliga färger
Tjusigt dressyrschabrak
Rosa vantar med kristaller
Köpte massa annat skit också, bla nya vita pikuer byxor, en north 66 tröja, ett till dressyrspö med swarovski handtag fast köpte ett brunt denna gång.

Frågor :)

Har droppat in några frågor som jag tänkte försöka svara på, hoppas ni blir nöjda.
Vet du vart man kan köpa en orange tävlingskavaj? :)
p.s älskar din blogg. d.s

Tack så mycket! Jag har tyvärr ingen aning men någon av mina läsare kanske vet? Annars kan man alltid kontakta ridsportsbutiker och se om dom kan ta beställningar så kan man få kavajerna precis hur man vill.
rider du helst med lindor eller skydd?
om du rider med lindor använder du paddar under?
och använder du back on track på dina hästar?
(du behöver inte svara om du inte vill) :)

Sen jag blev lite dressyrtant i början av året så har jag börjat gilla att rida med lindor (snyggt och bra stöd) Jag använder paddar ibland, ibland utan, beror på vad det är för lindor och vad jag ska göra med hästarna men föredrar att använda paddar. Japp mina hästar använder BoT både täcken, ridtäcken, lindor osv. Tycker det är jättebra!!
Hej! Du har ju så bra koll på ridning med hästar som kan vilja bestämma lite för sig själva ibland. Min häst brukar dra ner huvudet och bara springa allt han kan. Och försöker jag hålla emot med tyglarna så springer han bara snabbare. Utrustningen är kollad av vet. och dom klämde genom honom osv men inget fel! Har du något tips på hur jag kan göra?? (och inte att ta tyglarna i omgångar för det funkar inte det heller!) :(

Hej! Jag skulle först och främst försöka undvika att han lyckas dra ner huvudet och springa iväg, alltså försöka förhindra det innan det sker. Starka/heta hästar gör man ofta misstaget på att rida med för mycket hand och för lite ben, när man egentligen borde göra tvärtom. Är det så att han får ner huvudet och sticker så spelar det ingen roll hur mycket du drar, man kan inte vinna. Försöka att ta in hästen på en volt så att den tvingas att sänka farten utan att du drar den i munnen. På det sättet "bråkar" hästen bara emot sig själv och förknippar inte heller sin ryttare med obehag. Styra in i sargen är annars ett bra sätt, men inte slita i en tygel så hästen slår i huvudet i väggen och halvt bryter nacken, utan rid ut ordentligt i hörnen, så hästen måste backa av lite och håll samma lite snabba tempo men i kurvan - ge tyglarna. Då måste hästen hitta egen balans.
På en häst med en sån här olat så är det lydnad och åter lydnad som är det viktigaste i ridningen. Träna mycket övergångar och få din häst uppmärksam och lyhörd och känslig för dina hjälper. En häst som är fokuserad och uppmärksam på sin ryttare kommer inte sticka iväg helt utan anledning tex, se till att hästen hela tiden är aktiverad och får jobba ordentligt och tänka mycket, variera övningar ofta och se till att det händer något hela tiden.

du rider så himla fint och bra!:)
undrar bara om du kanske kan ge lite tips?
har en häst som är allmänt efterbliven ang galoppombyte. både i hoppning och dressyr. hur jag än kämpar och sliter så verkar vi aldrig få till det.. har du några tips/bra övningar?
sen så har jag en annan som har en tendens att höja huvudet väldigt mycket i hoppning (enormt högrest) och då kan han inte riktigt använda ryggen i sin hoppning, hoppkurva.
tror du att du skulle kunna hjälpa mig? några tips?
tacksam för hjälp.


Tack snälla du!! Ni är så himla gulliga ibland som kommenterar, blir helt rörd!!
Jag skrev ett inlägg om galoppombyten (läs det här) hoppas det kan hjälpa lite, släng gärna in en kommentar om vad du tycker!
Ett bra tips tycker jag är när man vill få hästen att använda ryggen är att antagligen hoppa på en 10 m volt, hoppa små räcken max 1m-110. Det är inte höjden som är viktig. Hitta en bra rytm, låt hästen gå på det böja spåret hela tiden och även hoppa böjd, det är bra gymnastik och får hästen att använda ryggen lite mer samt att det böja spåret hjälper hästen att komma ner lite med halsen och även att sätta under sig för att hålla balansen (annars är risken lätt med högresta spända hästar att dom bara knäpper av i nacken och tappar bakbens och ryggaktivitet när man får ner nacken.)
En annan riktigt bra övning är att hoppa med hjälp av markbommar. Alltså hästen måste gå öven en bom - hopp - över en bom. Kan vara bara dom 3 momenten eller en hel långsida med bom-hinder-bom-hinder-bom. Det här hjälper hästen att hoppa mer korrekt och runt och kommer då börja använda sin rygg.

Jag är ingen expert men jag delar gärna med mig av hur jag jobbar, och ni som ställt frågorna, svara gärna i kommentarsfältet vad ni tyckte om svaren! Och ni andra också, säkert flera som har samma problem och flera som har andra tips också att dela med sig av.

:)



Toto

Tänk att Toto var såhär varje gång jag tävlade förut:

filmerna


WOW!!!


:)

Ponnysarna hoppade väldigt fint i helgen. Jag red dock riktigt jävla pissdåligt så vet inte om jag törs lägga upp filmer längre.

tävlingsdax

Åker iväg med 4 st ponnysar nu och tävlar!! :)

Liso är SÅLD inte död :)

img_1232 (MMS)

Liso är SÅLD inte död :)


Liso :(

Hej då bästa vän. Kommer aldrig glömma dig. Kommer aldrig sluta älska dig.

jaha...

Vad man än gör, hur man än gör så är det aldrig tillräckligt.
glöm aldrig bort att du är värdelös Sofie.

Valle

Fina lilla Valle.
Ni behöver inte säga något om den här filmen, som jag brukar be er att göra, för ni sa bara så elaka saker sist när jag red Antique. Kritik i all ära men då ska det vara ärlig och rättvis kritik, inte bara hacka ner och vara elak. Dressyr är ju inte min starka sida dessutom och här på en outbildad häst så ni har säkert mycket saker att klaga på...

rolig jämförelse

Hörde btw att tortillas är såld, sorgligt då han och Edward är i en helt unik klass för sig!

Antique

Jag är galet förtjust i denna 4 åring, inte hoppad så värst mycket men har så sjukt trevlig inställning till hinder, riktigt klok och rolig att rida, lite okontrolerbar ibland men vad kan man begära utav en 4 åring? Kommer bli super, Lisa gör ett så himla bra grundjobb med henne och jag kommer och gör den roliga hoppningen.
Jag vill höra vad ni tycker nu, hjälp mig att förbättra både mig själv och hästen!
:*

Hästar

I veckan så hopptränade jag både Valle och Rozaro och båda var jätteduktiga och hoppade fint!! Har även hoppat nya hästen Dandy vilket har gått bra. Rolle, Ella och Antique har även dom hoppat bra! Igår var jag på dressyrträning med Toto och hon skötte sig bra, hon är så himla snäll att åka med!

Liso

Liso har varit sjukt så att veterinären har fått lov att komma ut 2 gånger den här veckan, kolikanfall. Usch, är så orolig för honom, eftersom han är gammal och har cancer också. Hoppas allt blir bra med min älskling, en del av mig dör med Liso annars.

PRE

Iberiska hästar äger!
Vilken helt fantastisk PRE! Känner igen Liso så himla mycket på beteendet och även vår gamla goa Tarqui (såld.) Våra har inte så spektakulära rörelser men man ser likheter och samma som Liso, svårt för halter, blir ivrig i skritten och vill verkligen bra jobba! Underbart att se - man blir rörd!

bild...

En bild säger mer än 1000 ord...
Yes, Dandy är köpt som problemhäst, förklarar mer i nästa inlägg...

RSS 2.0