Dakota

Massor med bilden på vackra Kotten!
Hästen vi köpte in för att rida in och sälja vidare - blev kära i och bestämde att han ska vara kvar till 4 års champ nästa år. Haha så kan det gå ibland!

Kotten

Kotten då:
Kotten nu:

Inspiration!


Filmer från igår!


tävlat igen!

Tävlade Corsica igen och hon börjar bli så fantastisk! Finns ingen tvekan längre och känns faktiskt som att mitt val att ta det lugnt med henne och stanna kvar i småklasser har varit rätt oavsett vad folk säger. Tror att när hon litar på mig och vi har byggt upp ett förtroende och kan börja kämpa tillsammans så är det bara att börja gå upp i  klasserna. Var 3:a idag i första klassen sen i andra klassen startade vi som nr 12 och sen var det ca 60 starter efter oss. Ledde fram tills sista ryttaren som gick i mål på samma sekund men 100 delar snabbare! Typiskt men gör inget, Kakan är en sån otroligt fin häst och jag ser väldigt mycket fram emot nästa tävling med prinsessan!

Cors!

Var på en pay n jump idag och Corsica var fantastisk! Så himla fin. Dock så började dom i ena klassen gå omkring uppe på ridhustaket och dra sladdar?! Kakan va väldigt cool och reagerade inte men tänk om man haft en häst som är känslig. Kan hända ganska läskiga olyckor faktiskt när det händer sånt där.
Kakan var iaf felfri bägge sina klasser och det kändes väldigt okomplicerat och bra, hon har hittat en mer ärlig bjudning på hinder och skuttar väldigt enkelt runt dom här höjderna nu så snart dags att gå upp lite. Längtar! Finaste Corsica!!

svar om Perra

oohh, herregud vad hästen är sjukt fin!
Är som förälskad i hans utstrålning..

Men enda problemet är att jag inte har "stooooor" efarenhet av ung.hästar som det står i annonsen är ett måste. Men någon gång måste det vara den första? om man är en lugn människa själv som vet hur unghästar fungerar och ridigt ungahästar någragånger visserligen mest intill snälla som gör det mesta man ber om, men lite tittiga och så.
Ridigt äldre häst som stegrar, bockar , gör bakut , slänger sig åt sidan. Just för att få av ryttaren...
Så om man tänker som jag gör, jag kanske jag inte kan så mycket nu? men tänk hur mycket jag kommer att lära mig :)
Och ta lektioner för tränare och utvecklas tillsammans !

svara gärna i ett inlägg/motivera
,då jag ej själv har blogg. Vem vet, går mitt mejl vägen ringer det i telefonen :)


Svar:
Anledningen till att jag skrivit så är för att folk måste förstå att man inte kommer och provrider en "färdig häst" även om han kan lite trix osv så är allt framlekt bara och inte tränat som ett måste. Han kan vara lite ostabil i formen men knäpper mest av då i nacken - aldrig dum. Han är en typisk iberisk häst som aldrig exploderar utan det som händer är att han krullar ihop formen och kanske studsar ett par gånger på stället om han blir het.
Perra är en gentleman och skulle lika bra kunna vara 8 som 4 år men han behöver givetvis utbildning, kondition, styrka och allt sånt har vi tagit det väldigt lugnt med, dels för att det inte riktigt funnits tid till honom och dels för att han är ganska sent tagen.
Det viktiga är att han kommer till någon som tar hjälp och som vill fortsätta utbilda honom samt förstår att iberiska hästar inte är samma sak som halvblod!! Dom rör sig lite annorlunda och bär sig lite annorlunda är fantastiska individer. Snälla, arbetsvilliga, tuffa men ändå känsliga, lättlärda, tillgivna.
Är du fortfarande intresserad så mejla gärna mig i första hand då jag jobbar mycket och oregelbundna tider eller sitter till häst.
[email protected]

oktober!

Vad tiden går fort, redan mitt i hösten. Dröjer nog inte länge innan snön kommer. Toto mår jättebra igen och ögat ser bra ut, imorn får hon börja gå i hage igen!
Dom andra hästarna jobbar på bra, Kakan har varit väldigt fin senaste dagarna utom idag haha. Då var hon kamelig som jag kallar det. Varje gång jag gjorde en förhållning så drog hon emot och varje gång jag drev på så studsa hon bara eller reagera inte alls - inget mellanläge! Hon kändes lite uttråkad så när jag ändå fått igenom dom stora sakerna struntade vi i detajlerna och red ut en liten sväng. Ska nog få hoppa lite imorn. Perra är fin som vanligt och när jag rider min 3 åring blir jag tårögd nästan varje gång och kan inte förstå hur bra den är!!

RSS 2.0