Moorlands Totilas

Jag blir tårögd varje gång jag ser denna helt fantastiska häst! Helt otroligt. Finner inte ens ord

Random bommar.

Idag red jag lite random bommar och småhinder med i princip alla hästar.
På ena kortsidan hade jag 3 travbommar på böjt spår, sen fattade jag galopp, red över en bock på medellinjen, saktade av till trav, tog bommarna och så höll jag på, för att träna övergångar och lydnad. Sen hade jag lite annat uppe också, för att träna lite relaterat, lite uppmärksamhet osv. Fanns egentligen ingen tanke bakom det hela, det var bara helt random uppställt eftersom vi hade använda bommarna igår när vi tränade WE och dom inte var bortplockade.
Red utan stigbyglar på flera av hästarna för att verkligen träna på att komma ner i sadeln och rida med sits och skänkel istället för hand.
Typ såhär ^

Liso kollades idag, fanns inga fel på ho...

img_0923 (MMS)

Liso kollades idag, fanns inga fel på honom. Han fick lite laser bara och kan ridas normalt. Så himla skönt :-):-):-)


Många idag!

Just nu håller jag på att rida alla hästarna jag har hand om idag (6st) så bloggar från mobilen, bjuder på lite bilder från i vintras när Toto var med och löshoppade lite för skojs skull :)

OMFG

Jag DÖR vad fint. Kan inte bli vackrare och gulligare än såhär.

tränat WE!!!!

Idag har jag tränat WE - så himla lycklig!!!!
(Working Equitation)
Tränade ett pass för Cecilia Hanson.
Jag har på senaste tiden inte tyckt att det känts så bra att rida, gått rätt dåligt osv, så när jag hörde att det var WE träning hemma idag så frågade jag om det fanns plats så hoppade jag in på en tid och red ett pass med härliga Goofy. Det behövdes verkligen, har inte i princip ridit någon som helst WE sedan landslagssatsningen förra året. Fika även med Åsa (som var landslagsledare 2009) innan jag red - jättetrevligt. Gud vad jag insåg nu att jag saknat att rida WE. Synd att Liso börjar bli till åren för han är grym på det.
Goofy var så himla duktig, genomförde alla moment klockrent, red inte på överdriven avancerad nivå men alldeles lagom för att jag skull få tillbaka ridlusten och för att Goofy skulle tycka det var roligt och åh jag kan inte beskriva hur glad jag är, det var verkligen så himla kul!! Cilla tyckte att jag kan nog tävla lite med Goofy om jag vill, iaf på medelsvår nivå borde gå, det rider man ju tom på 2 händer men jag kan lätt rida banan på 1 hand för Goofy är så lydig men för att få lite mer precision osv är det ju naturligtvis bättre på 2 händer, Goofy är ju ganska grön också på WE men vilken inställning!! Otroligt.
En gammal bild på Goofan!

Leffe.

Många har frågat vad som hände med Leffe, varför jag sålde honom och hur han har det nu, så jag ska försöka ge ett så bra svar som möjligt på den frågan nu!
Leffe  var en helt otroligt fin häst, men inte rätt för mig.
Några frågade om stammen så drar den också.
Lucky Lurch
2000
Levantos II - Furioso III

Jag vet inte vem som har honom nu, om någon vet så får dom gärna säga! Jag sålde honom till en tjej som sedan lånade ut honom av privata själ och sen valde att sälja tyvärr.
Leffe och jag passade inte ihop helt enkelt, ridningen funkade halvbra och jag hoppningen inte alls och jag tycker att både jag och Leffe förtjänade bättre. Jag ville att han skulle få komma till någon som älskade honom och jag sålde honom till en som verkligen tyckte om honom men ibland blir det inte som man tänkt sig, tror inte hon ville sälja heller egentligen sen. Jag hade Leffe i ca 2 år och under 1,5 år ungefär funderade jag på att sälja - ni förstår själva. Tråkigt att känna att man inte trivs ihop samtidigt som man älskar någon och inte vill sälja, svårt och tufft beslut men jag vet i hjärtat att jag gjorde rätt och jag vet att jag inte är den enda som kan ta hand om honom bra och är säker på att han är hos någon bra som älskar honom och tar bra hand om honom, himla fin häst är han!
Jag är glad över att vi valde själva att sälja, inte att det tex var tidsbrist eller ekonomiska själ som gjorde att vi va tvungna att sälja, det måste vara det svåraste beslut man tvingas ta nästan.
Även om han inte var rätt för mig så kan jag sakna honom, han var oerhört snäll och rolig att hålla på med och att rida. Han kommer alltid ha en speciell plats i våra hjärtan och kommer aldrig glömmas bort.

Läsarfråga:

Vad vill ni läsa om?
Orkar ni läsa mina monsterlånga inlägg?
Är det för mycket bilder och filmer?
Blir det jobbigt att hänga med?
Gör jag för mycket inlägg/dag?



Molle & Pedro - 2 favoriter.

Vårsol.

Våra hästar var ute och njöt av vårsolen idag. Fick era också göra det? :)
Liten!
Visst är han rätt så fin i kroppen nu?
Han är ändå 18 år!!

Avramling

Det här var 2007 tror jag, kan varit 2008.
Jag och Leffe. Vackra Leffe.
Snyggt va?

Borta idag

Jag är borta hela dagen så mamma åker ut och tar hand om Liso och Toto åt mig.
Hon borstar och pysslar om dom, har sagt att hon får rida Toto om hon vill, annars kan Toto dock få vila en dag - fast hon hade iofs 4 lugna dagar förra veckan med uteritter och myspys och hon älskar att bli riden. Men jag tycker aldrig att vila är fel heller, hennes kropp behöver det, hon är inte så gammal ännu och inte helt färdig i kroppen. Liso får vila, bara gå en promenad med Sandra på morgonen och blir ryktad av mamma på eftermiddagen.
Man får verkligen vara glad och tacksam att man jobbar med ett så bra crew!
Utan dom skulle inget av det här vara möjligt, så är det bara!

Goofy

Winalot
1997
Winalot kallas Goofy och har vart "hos mig" sedan 2007. Han är en appaloosa valack som bla kommit 3a på ett appaloosa EM i western! Han ägs av Lars Bjersne som ägt Goofy sen föl!
Goofy är en utan dom mest fantastiska hästar jag någonsin träffat, han har utan tvekan det största hjärtat och den bästa inställningen till arbete. Tillsammans med en duktig ryttare kan han uträtta underverk. Skulle faktiskt våga påstå att han är hästarnas Jesus! Lasse rider western på Goofy (jag ibland också!!)  och jag hoppar lite smått, rider dressyr samt working equitation och han gör allt med den bästa inställningen en häst kan ha! Han försöker alltid och ger aldrig upp.
Han är hoppade ca 120 med ryttare, påbörjat piaff, bytesserier både i vart annat och även i varje samt levader. Han vann sin senaste start i western och han kan genomföra alla moment i working equitaion på landslagsnivå!!
Förstår ni varför jag tycker att han är så fantastisk?
Dessutom har en otrolig utstrålning och jag tycker han är så läckert tecknad på kroppen och oerhört söt!
AMAZING!

Graman.

Fick en fråga ifrån Carro (läs hennes blogg här.) Jag tycker det är en viktig sak att ta upp för det har ändå varit ett ganska diskuterat ämne i hästvärlden och jag kan säga vad jag tycker här så kan ni säga vad ni tycker i kommentarsfältet så ser vi vad vi alla tycker och om vi kan komma fram till något positivt och kanske hjälpa varandra.
Frågan lyder:
hurru sofilicious, hru ser du på gramaner? för eller emot?



Jag kan säga redan från början att jag är varken för eller emot. Det finns fördelar med graman likaväl som jag anser att det absolut finns nackdelar med graman. Många tycker säkert att man ska lära sig att rida sina hästar rätt istället för att slänga på en graman osv, men där håller jag inte med alls. Graman är en hjälptygel som ska användas för att hjälpa våra hästar att arbeta rätt och lära sig att arbeta rätt - inte tvinga. Unga hästar tycker jag absolut inte man ska rida på graman heller, dom behöver få kunna slå sig fria ibland osv för att hitta en naturlig egen balans.
Personligen tycker jag att gramaner kan vara jättebra så länge dom används rätt och att man rider med huvudet när man använder dom. När hästen går rätt och arbetar rätt ska gramanen vara eftergiven, den ska alltså bara göra inverkan när hästen arbetar fel. (nu känns det helt plötsligt som att jag föreläser om gramaner, dom flesta vet säkert men om några inte vet)
Dock kan man ibland även se riktiga skräckexempel på människor som använder graman, som drar ner huvudena på sina hästar för att dom tror att dom jobbar rätt då osv, och då är det naturligtvis helt fel att använda graman. Gramaner borde enbart användas av rutinerade ryttare/med tränares närvaro.
Sen är det också viktigt att man fäster gramanen rätt. Jag tycker att om man ska ha gramanen mellan frambenen på hästen så ska den också sitta i käkremmen, då får du effekt i nacken också, inte direkt i hästens mun. Hoppar man med graman ska man sätta den i martingallen eller ha en halsring på som man drar gramanen igenom - så att hästarna inte kan få in ett framben i gramanen när dom hoppar. (Jag hade så i filmen där jag hoppar Iffy.) Fäster man gramanen i sidan på sadelgjorden så föredrar jag också att ha upp i käkremmen och att man sätter dom i kors, alltså vänsterbettring - högersida av hästen. Då tvingas du använda gramanen försiktigt och kan inte bara dra i den utan du tvingas att rida på hästens yttersida.
Kan väl summera det hela med att om man använder graman rätt så är jag helt klart för, använder man den fel är jag verkligen emot. Sen tycker jag att man inte ska behöva rida på graman jämt såklart, men vid speciella tillfällen, som om hästarna blir spända i vissa situationer (uteritter, framridningar, prisutdelningar osv)
Nu vill jag veta vad ni tycker, håller ni med mig? Använder ni graman? Hur använder ni graman?




Hittade bara bilder där jag rider med gramanen direkt i bettet, vilket var innan jag fick lära mig att det var bättre att tex ha den i kors eller i käkremmen. Kom ihåg att ingen är perfekt och att man lär sig nya saker varje dag! Nu har jag ingen häst som rids på graman men mina läsare har säkert och jag är alltid öppen för nya metoder och förslag och tips!

Filmen.

Jag lägger upp filmen, riktigt jävla kass ridning idag.
Nörjade rida på pelham, gick inte bra alls, bytte till 3-delat tränsbett men gick inte bra det heller. Jag red riktigt kasst och Toto var nonchalant för mina hjälper, väldigt okoncentrerad och väldigt spänd!!
Många gav flippanbett på förslag förut, har testat det för ett tag sen, funkar sådär.. Flippan är ett hissbett = ger tryck i nacken vilket gör att hon blir ännu mer ihopkrullad och lägre i formen. Hissbett funkar inte på en häst som redan är ihopkrullad och låg (iaf inte enligt dom jag frågat, har inte så mycket egen erfarenhet och är givetvis individuellt från häst till häst)
Jag och mamma kom fram till 2 saker.
1; Det är dags att kolla sadeln igen, den är relativt ny men kan eventuellt vara så att hon växt ur den, tycker konstigt nog att den klämmer mer på högersida! Kanske därför hon inte gärna landar i högergalopp? Toto är regelbundet kollad (väldigt nydligen) av equiterapeft (stavar alltid fel jag vet..) och även nyss kollat tänderna så vi vet att hon är jämt musklad och att det inte är något fel i munnen, så det är ju skönt!
2; Jag måste äta bättre så att jag orkar rida. Idag hade jag tex inte ätit något på hela dagen, bara 1 litet glas O'boy på morgonen, red 2 hästar + var ute och sprang och sen först efter det åt jag middag. Inte så konstigt kanske att jag inte riktigt orkar rida när dom blir stökiga. Dock är jag aldrig hungrig, hm...




Hoppas ni läste texten även om den vart lite lång :)

OCH vad ni är gulliga, börjat kommentera igen, är så snälla och stöttande!
Mina läsare får ALLA mina vita kameler!!

Jag tror jag lägger ner det här med ridnin...

img_6807 (MMS)

Jag tror jag lägger ner det här med ridning. Går ändå bara skit, min mamma klagar och tycker jag är värdelös.


Pikeur

Blev en ny pikeur väst igår, riktigt fynd. Coolt!
Börjar undra om jag är beroende av pikeur eller om det är för att butiken hemma säljer så mycket pikeur? haha.

Idag ska jag hoppa, vill ni att jag ska filma eller inte?
Är det roligt att se film eller?

Iffy's film

Första gången jag rider Iffy, en söt liten dressyrhäst!
(en av Suvi's hästar)
Vad tycks? Är hon inte urgullig!

Dåliga ni är...

Ni kommenterar ju inte längre - dåliga ni är :(


Världens finaste!!

Öppethus-show

Unico och hans ägare Lotta.
Jag och Rosie, vi jobbar bra i team, ser framemot nästa grej i maj, lite större projekt!
STORT tack till alla som gjort dagen möjlig, främst till Helmer RC, Lotta Söderholm och Lillemor Burman.

sorry

Hade inget internet igår men det hände ändå inte så mycket speciellt. Innan Toto fick gå ut i hagen red jag ut med henne, skrittade en lång sväng i solen. Hon var duktig och det var mysigt. Vi hoppade även ett litet dike några gången - första gången i hennes liv. Gick bra första hoppet, sen kom vi inte tillbaka, stod bara och väntade ut henne, hon drog lite, kastade sig några gånger men sen hopade hon fint fram och tillbaka flera gången. Var tillbaka i stallet runt 9 tiden så då fick hon gå ut så red jag Liso!! Skrittade och travade lite i ridhuset så att Rosie kunde kolla om han var fräsch - vilket han var. Sen skrittade jag ut till parken och lät Liso vandra omkring på långa tyglar bland träden. Sen tränade vi inför showen idag, Unico var duktig. Både han och Maiko taggade till som tusan när vi började synka ridningen. Tror det kommer gå lite si sådär idag. Förväntar mig inga toppresultat tyvärr. Inte hunnit rida in mig helt på hästen eller på programmet...
Måste strax iväg och bada Unico och fläta och hålla på med alla förberedelser. Toto och Liso ska ju ridas också.
Sparkle!

Lycka till, till alla mina läsare som ska tävla i helgen!

Lite skit :)

En hovkrats i rova - fierce
Knoppsnoddar till vitnos 30 kr för 800 !!!!
Morötter och hästgodis måste köpas mycket ofta.. godiset är örtgodis från spillers.
Latte-färgade pikeur daphne. Grymt snygga.

VITNOS FFS

Såhär ska man inte bete sig. Och helt runtröjt i hela boxen, kraffsat och grävt (som ni ser..) han tycker nog det är tråkigt med boxvila men idag ska jag skritta älsklingen - happy!!!!
Han ser lite skyldig ut allt. Drog ur nästan all ull ur kl-paddarna, var stora tussar runt om i boxen och även haft ner hela sin saltsten och röjt runt med + leker med sin nya boll... Knashäst <3

Självförsvar

Det här kallar jag bra gjort av hästen! Vilken idiot som står och slår den stackaren!!

Dagens...

Började dagen med att hoppa Iffy som är en av Suvi's hästar, hon skötte sig bra, dressyrtanten!! Det var superkul, vi gjorde enkla basicövningar eftersom vi inte hade ngn aning om hon ens har provat bli hoppad förut. Suvi hoppade en av sina andra dressyrhästar också, superkul. Kanske lägger upp film om det finns intresse...



Sen red jag Unico - ska låna honom i helgen eftersom jag inte kan ha Liso på showen så red igenom Unico i showutrustningen och kollade vad han kan. Enkla byten sitter bra, passagen är bra, piaffen - njaaa... spanska skritten - nej (den finns där ngnstans känner man dock) seriebyten kommer jag nog max klara i var 3:e just nu tyvärr också.
Showen är på lördag - panik. Ska rida igenom programmet imorn som jag och Rosie ska rida..
Lusitanos ska ha uppflätade svansar. Supersvårt att fästa dom också eftersom man absolut inte får använda gummisnoddar hahaha. Unicos svans var så pälsglansad så gick typ inte alls, flätan satt kvar men blev inte så bra, första gången jag gjorde en också iofs...
Sen red jag Affe och Sandeman. Gjorde ungefär samma sak på båda, red igenom lite moment från LA:3 och lite lösgörande osv. Affe var fin, Sandeman var oerhört dryg i början, tröck sig mot sargen och höll på men blev rätt bra sen ändå som tur var. Bägge dom hästarna är så härliga - gillagillagilla!
Gick promenad med Toto och Liso, rakade Lorden och hjälpte Felicia att hoppa sin lilla ponny och sen ryktade jag alla hästar också.
LÅNGT INLÄGG!
Läste ens ngn?
haha

XL

igår red jag igenom toto ordentligt, red nästan hela passet utan stigbyglar, hon gick mycket bra och fick henne bättre med mig för skänklarna, hon svarade fint på hjälperna både framåt och tillbaka och jag var jättenöjd efter passet! Sen red jag även en av mina favorit killar XL. Har inte gjort en presentation av honom ännu men ska göra det. Han gick iaf väldigt fint, han är väldigt känslig och lättstressad men igår var han hur cool som helst fast det var mycket hästar i ridhuset och lite rörigt så var han så duktig! Ryktade jag hästarna ordentligt, gick givetvis promenaden med Liso också. Hoppas att Sverker kommer snart och går igenom honom så att jag får börja rida igen! Längtar! Toto och Liso fick vaccin igår också så nu ger jag Toto några välförtjäna lugna dagar. Hade tänkt skritta ut idag men det spöregnar så får se hur det är på eftermiddagen annars blir det bara massor med pyssel idag, har ändå en del andra hästar att rida - bla hoppa Iffy!
Jag ska försöka ta mig i kragen och göra presentationer på dom andra hästarna jag rider också, verkligen varit slarvig med det.
Finaste Xl!

nytt...

Blev lite nya saker förra veckan som jag glömt bort att visa...
En tröja från Gersemi - love it, den är riktigt läcker.
Mera glitter gel - brukar ha på Liso när han gör uppvisningar - superläckert!
Skumgummipadd att ha till elastiska gjordar - fult kanske men skönt för hästarna!
En groom-väska att kasta ner lite borstar, luvor och skit i när man ska iväg.

Människors mentalitet...

Jag har tänkt lite på dom som kommenterar min blogg - samt kollat på flera andra bloggar och deras kommentarer vad folk fungerar lustigt. Just nu på min blogg är det en mini-debatt om bett. Bara för att jag rider henne på ett skarpt bett nu så beror plötsligt alla fel på det, kommer hon nära så är det bettet, kommer hon stort så är det bettet, krullar hon ihop sig är det bettet, kör hon upp huvudet så är det bettets fel... På min förra blogg la jag ut en film där jag red utan hjälm (på Toto) och helt plötsligt var jag en värdelös ryttare, red urkasst, var elak mot min häst osv - bara för att jag red utan hjälm?!
Sen när jag går in och kollar på flera av dom som kommenterat att jag borde rida henne på snällare bett osv så sitter dom själva och rider på pelham, kombinationsbett, pessoabett osv. Förstår inte moralen då eftersom det är sådan extrem dubelmoral. Och varför är det mer okej att rida tex dressyrhästarna utan hjälm än vad det är att rida hopphästarna? Förstår inte...
Nu vill jag veta, alla ni som själva har bloggar. Råkar ni ut för samma sak som mig? Är det okej att tycka att allt blir dåligt bara för att någon gör en grej som man inte gillar?






Hoppträning.

Hopptränade idag, red på tränsbett - känslan var SKIT och Sarah sa att jag inte ska rida Toto på det. Tycker dock att det ser helt okej ut, dock blir hon rätt töntig när man hoppar i grupp, surar ihop lite, slänger med huvudet när hon inte vill ta förhållningarna och tar inte riktigt skänkeln. Hoppar även sämre språng när det blir för mycket väntan men jag vill vara med för det sociala men Sarah tycker det är bättre att vi hoppar privat eftersom gruppen är så blandad och det blir mycket väntan. Hon tycker även att jag ska fortsätta rida Toto på pelham men nu är jag förvirrad. Ska testa hoppa på pelhamet igen iaf och rider ju alltid på tränsbett annars. Idag red vi mest lydnadsövningar, vilket var supernyttigt. Dock sker alla reaktioner 5 galoppsprång för sent när jag rider Toto på 3-delat. Och hon blir mycket bockigare eftersom jag inte orkar hålla emot när hon drar ner huvudet... :P
Alla jag rider för säger hur viktigt det är med ramar på den här hästen då hon lätt vill ha övertaget, därför får man inte låta henne tex springa efter hindrena osv...
Imorn tar jag upp en viktig fråga med er som jag vill att ni ska fundera på och svara på!

Hm..

Lite lustigt att jag precis skrev själv i texten att hon gick emot bettet och det enda ni kan kommentera är att hon ogillar bettet och att det är för skarpt, när det är exakt det jag själv skrivit...

15/4




18/4


OBS: 3 (!!!) dagar senare på exakt samma utrustning, tror ni verkligen att en häst börjar ogilla ett bett så skarpt på 3 dagar eller är hon bara överladdad och inte gillar överlag att jag tar i henne?
Om bettet är så fel tycker jag att hon borde reagerat i första filmen också, eller i första klassen. Titta också lite extra på att hon nästan alltid reagerar sådär när hon får ett dåligt språng, men att hon har öronen framåt hela tiden och att jag knappt tar henne i munnen.

Drömmar

Inatt hade jag en jättekonstig dröm, bla Tamira var med i drömmen och att hon flyttade till vårat stall, jag fick se henne bli riden varje dag, och jag var så himla avundsjuk men samtidigt glad att jag fick ha henne nära. Tamira är en av dom hästarna jag haft som betytt mest för mig, hon lärde mig otroligt mycket och vi hade roligt tillsammans. Hon är fortfarande kvar hos sin ägare Johanna och jag hoppas hon har det bra. Jag brukar inte drömma men kanske var för att jag såg hennes ägare igår? hahaha. Lustigt hur hjärnan fungerar.
Länge sen nu men det är en tid jag tackar både Tamira och Johanna för.

Toto.

Idag har jag bara ridit Toto. Red ute i padocken och skrittade även ut en sväng. Mycket skönt och uppskattat för både mig och Toto. Hon var duktig idag, tränade på att få henne lite lättare fram och lite lydigare för skänkeln. När jag rider vill jag ha lite känsla av att hästarna dansar med mig, om ni förstår hur jag menar, så jag tränade på att bli ett med Toto, och lät henne dansa runt min skänkel, vi red även mycket nyanser då hon lätt blir monoton. Gjorde mycket avsaktningar och igångsättningar för att få henne lyhörd också. Hon var duktig och det var roligt. Gick såklart med Liso också, längtar som tusan tills jag får börja rida honom igen!! Rosie har pratat med equiterapeften också så hon ska kolla på honom sen så att han inte fått några sättningar i kroppen efter olyckan. Så har jag tur kanske jag kan rida redan efter helgen!!
Dock skulle jag, Rosie, LISO och MAIKO ha en uppvisning i helgen men nu ska jag få låna UNICO ist av världens snällaste Lotta. Ska dock testa på lite vad som fortfarande finns kvar hos honom. Red honom mycket hösten/vintern 2008/2009 innan han blev såld till Lotta. Jättefin trevlig lite lussebulle som också gått EM i working equitation faktiskt!
Såhär såg prinsessan ut idag innan ridpasset.

Filmen på toto

Toto var ganska vild (vilat 2 dagar för hann ej rida pga besöket på djursjukhuset bla med Liso igår...) Jag tyckte hon gick emot bettet väldigt mycket, vilket hon aldrig gjort förut, det är exakt samma utrustning som i dom andra filmerna, skumt. Kan iofs beror på all hennes överskottsenergi och att hon givietvis ej var igenomriden ordentligt. Fortfarande blir det lite kråkhopp här och där och där det var ett relaterat avstånd glömde dom länga från ponny till häst så som ni ser försöker jag rida fram Toto på 3 men får in 3,5... Hon behöver mer galopp så det känns ändå inte rätt att plocka tillbaka henne på 4a...
Väldigt tråkigt iaf att hon gick emot bettet så mycket, vet inte vad det beror på eftersom hon är van att gå med det här. Mitt lilla busfrö!
Jag vill naturligtvis höra vad ni tycker och om ni har några tips på hur jag ska få henne att hoppa mer koncentrerat och bättre på tävlingar

Pay n jump

Idag var Toto på en pay n jump. 4 fel i båda klasserna, hon var duktig, min prinsessa. Jag kan lägga upp filmer om ni vill, annars skiter jag i det :)

Strömsholms akuten

Idag blev en lång dag. Jobbade på dagen, vid lunch får jag ett samtal om att Liso fastnat i en bräda i hingsthagen, springer dit och ser att Karin och Anders försöker få loss honom men han sitter fast med bakbenet, ända uppe vid knät i en bräda på kanske 110cm höjd!! Frambenen bara skakar för han är så trött och han har skadat insidan på bakbenet ordentligt. Vi är 2 st som försöker rubba benet men han sitter verkligen fast!! Anders springer iväg och hämtar en såg medans jag står och kliar Liso i huvudet och håller honom lugn. Anders blir tvingad att såga av brädan på 2 ställen för att Liso ska komma loss!!!
Jag ringer Rosie som kommer så fort hon bara kan, vi gör iordning lastbilen och Liso och åker till Strömsholm. Väl framme är det någon hingstvisning där (alla som känner Liso vet hur hingstig han är på bortaplan..) redan i lastbilen början han skrika och spänna upp sig men det gick bra ändå, vi kunde springa med han ute så Florian kunde titta och konstatera att såret bara var ytligt men ganska stort. Vi valde att röntga också för säkerthetsskull men det fanns inget som tur var. Lisofiso fick följa med hem med ett stort bandage och lite smärtstillande och kommer sen så fort såret läkt ihop även equiterapfet naturligtvis.
Nu står Liso lindad och fint i boxen och äter och mår bra men gud vad dåligt samvete jag har, 10 min innan det hände kollade jag till honom och övervägde om jag skulle ta in honom och borsta eller om jag skulle städa lite bland Toto's saker - och valde Toto's saker :(

Tränade för Sarah igår

Här är filmen från träningen igår. Skulle hämta Pedro igår också men inga plan kan landa på Arlanda så det blir inget träna dressyr på hela helgen :(:(:(

Nu vill jag höra vad NI tycker?!

hjärtat <3

Hon var så duktig idag på träningen! Filmen kommer upp senare ikväll...

Galen bana

Helt galen bana, ser väldigt rolig ut. Awesome!!

AFK

Idag kommer jag vara väldigt afk. Jobbar nu på morgonen 7-9, hoppträning kl 10, måste åka senaste kl 12 till Arlanda och hämta Pedro, sen 5 hästar till att rida på eftermiddagen. Mamma kanske kan rida någon hoppas jag. Men blir inte bloggande förrens ikväll men då kommer minst 1 film iaf så kika gärna in laaaater!
Mubileu på portugisiska ridskolan. Molle hade jag hand om när han bodde i Sverige, nu är han såld och är pensionär.

Tips!

Världens bästa kylgelé. Jag köper min hos Koko när han ändå behandlar hästarna. Kan verkligen rekommenderas.
Som ni ser kan man även använda det på småsår, torra hovar osv.

Mycket hästar!

Jag är barnvakt åt 2 extra hästar den här veckan. Idag red jag 4 hästar, alla var duktiga. Mysigt att rida i solen också... Toto och jag galopperade på åkern och konditionstränare <3
Toto är batman! Tyvärr var den för liten så måste beställa en storlek större åt henne.

värt att tänka på

A good rider can hear his horse speak to him, a great rider can hear his horse whisper, but a bad rider won't hear his horse even if it screams at him.




Världsklass

Red dressyr ute i solen idag med världens finaste lilla Liso.
Älskade padawan!!

Barbacka

Jag är mäkta imponerad! Galet bra! Applåder! :D

filmen från Sollentuna

Kvalitén blev jättedålig av någon anledning.. synd!
Men man ser ju lite iaf, ni förstår vad jag mena i tidigare inlägget att det finns mycket att jobba på men jag är ändå sjukt nöjd med henne - prinsessan!

Sollentuna

Igår blev det ingen uppdatering för jag hade inte tid, hade hästar att rida, packade lastbilen, badade Toto och fixade alla saker. Idag var vi iväg och hoppade en 90cm med Toto i Sollentuna. Hon var jätteduktig. Fick ett stopp på första hindret, tror hon blev lite överraskad men sen hoppade hon resten felfritt. Ibland blir det lite vingligt, ibland står hon emot, ibland tar hon inte förhållningarna, ibland fladdrar jag och ibland hamnar vi i korsbalans, glider ut i svängarna osv men vi jobbar på det. Tyvärr blir det lite kråksprång ibland men det är därför jag hoppar så lågt med henne och bara en klass. Toto's insatts idag var guldvärd. Hon är en riktig pärla.
Vet inte om filmen är så mycket att se men kanske lägger upp den senare.

Hjälm-filmen.

OBS:
Den här filmen har varit efterfrågad många gånger, redan på min gamla blogg. Vill absolut inte skryta med den, tycker inte att det är så mycket att skryta med iofs, skulle gärna ha några fler haha! Men om ni tycker jag är dryg osv, kolla inte ens!
Ignorera hur fult jag pratar och mina tjocka lår :$

Sakerna

Tog bilderpå lite av sakerna, blev mera grejer också men fotade inte allt. Mamma köpte en jättefin jacka till sig också bla och lite mer grejer till Toto och även mig.
Pelham, som det jag hoppar henne på fast mjukare material i munnen. Toto älskar nathebetten!
Ett blingspö och ett vitt/läder spö.
Young jump.
Lite extra grimmor + grimskaft.
Sakerna kommer från Stigbygeln, Hööks och Bidermans.
Kommer inte ihåg priser.

Trim + shopping

Trimmade Toto lite på utebanan idag. Började med graman bara för att ha något att ta i när hon blir sprallig och sticker iväg haha. Hon gick fint och behövde aldrig använda gramanen så plockade av den. Jag och mamma åkte och shoppade lite saker till gullisen också, ska försöka komma ihåg att ta bilder imorn på alla nya saker, har grejer från längre tillbaka också som jag inte visat! Om ni nu tycker det är intressant dvs att se vad jag köper? haha.

Nya häst

Om jag någon gång ska köpa en ny häst eller en till häst så ska jag ha en isabell eller cremello med blå ögon lusitanohingst! Det är det enda kravet jag egentligen har på min blivande häst!
Så vacker att jag seriöst dör!
Naw pluttis!

Jogg

Igår joggade jag bara Toto, ville trava ur mjölksyran + galoppera lite. Iofs var hon inte ens trött igår efter träningen, hon är i ganska bra form nu! Red ett ordentligt dressyrpass på Liso på utebanan. Han tappar lätt fokus när det händer saker runt om, tex en bil kommer eller en häst går förbi så vi tränade mycket övergångar, försöka få honom stadig i galoppfattningarna då han gärna skjuter in rumpan lite och i högervarv även kan försöka slå sig fri lite. Känner tyvärr inte att jag har så mycket intressant att berätta om gårdagens ridning då jag inte gjorde något speciellt. Borstade bägge hästarna ganska länge och myste med dom, nu ska jag snart iväg och släppa ut dom. Uppdaterar mer senare.

Träning

Hoppade för Sarah idag, Toto var jättefin och duktig och det gick bra tycker jag - utom avramlingen. egentligen var det inte Totos fel, så jävla klantigt av mig..
Kom igen nu, vad tycker ni?

Avramlingen in action!

Less is more, more is hardcore

Lite bilder


Såhär ska man inte hoppa...




Lite bättre

Ramlat av!!!

Ramlade av Toto idag, någon som vill se?


Gårdagens kaos

Var sjuk igår också, inte kul alls. Jobbade 6h, red 3 hästar, rakade 1 häst + badade 3 hästar. Nu är iaf hästarna söndagsfina! Red ut med alla 3, det var mysigt. Speciellt med Liso, han har inte kunnat ridas ut på hela vintern för han har inte haft broddar (han sparkar så mycket i stallet och skadar sig bara...) Liso älskar verkligen att komma ut i skogen, vi har ju naturligtvis vart ute med honom under vintern men bara på vägarna där det har varit grus/snö så att det inte är halt men idag red vi bort till skogen. Toto var halvt crazy som vanligt att rida ut på + att det blåste rätt mycket. Känns som att hon har fjädrar under skorna. Affe var megasnäll dock lite stark i traven men vad gör det. Nu ska jag iväg på hoppträning. Fixar nog en film till sen. Kanske kan filma Liso lite idag också. Ska även fixa presentationer på Affe och Winalot.
Skulle ni vilja se en veckoplanering också kanske?



Nybadad liten Affe

Jobb+ridning.

Idag har jag jobbat i stallet + ridit 3 hästar + är väldigt sjuk = oerhört jobbigt. Dock var hästarna super så då är det alltid roligare!
Tränade dressyr på utebanan med Affe och Liso. Båda var super, Affe var lösgjord och fin, lyssnade hyfsat både framåt och bakåt, blir ibland lite "tuggummi" men det släpper alltid efter ett tag. Liso var lite pratig i början, gnäggade på hästarna runt om och tittade lite men sen när vi började jobba så arbetade han igenom sig med hela kroppen och gick riktigt bra. Skippade byten, piruetter och piff och puff och tränade LA delar på tränsbett.
Skuttade ett hinder med Toto och hon gjorde det riktigt bra idag. Blev helt förvånad. Har aldrig ridit en häst förut som hoppar med en sådan lätthet. Det känns som att hon har fjädrar under fötterna. Just typsikt att man inte filmar en sån dag!!!
Dressyrtönt <3
Toto's fina estet-hinder.

GLAD PÅSK!!

Nu jävlar bitches!


Uteritt

Idag red mamma och jag ut. Hon red Affe och jag red Toto. Det var strålande väder och jätteskönt ute, dock är Toto rätt jobbig ute. Hoppar över vatten, sparkar mot granar, studsar och far men Affe är så stabil och bra att ha med sig. Vi var nog ute ca 1h men skrittade bara för Affe fick nålar och ska bara skritta idag, imorn kan jag rida henne normalt.
Liso den odågan sparkade sönder sin box idag så Annika fick ringa dit våran gårdstomte, hantverkare eller vad vi nu ska kalla honom, våran kära Larsson iaf fick komma och sätta upp nya brädor för det var hål rakt igenom väggen in till Cinzano. Dumma Liso ibland haha.
Glittrig Liso när vi gjorde en uppvisning!
SparkleSparkleSparkle

Vinn en GPA?!

http://showjumper.blogg.se/
Brukar aldrig vinna ngt så brukar inte ens välja att delta men det här var så bra pris att jag kunde inte missa chansen. Dock redan massor med tävlande men man vet ju aldrig. Håll i hatten ungdomar och hoppas jag vinner!

my love!


FAT ASS


HUR FAN SLUTAR MAN SKUMPA OCH STUDSA SÅ MYCKET??

Krubbor

Endel hästar i vårat stall föredrar att äta sitt krafftfoder från marken (bla Toto) Så då har vi små gummikrubbor till dom hästarna, hästarnas val går alltid först!
Tyvärr är dom alltid smutsigare än vanliga krubbor men fördelen är att dom är lättare att diska ur. Jag diskar mina hästars krubbor + vattenkoppar varje dag. Eller ja, jag eller personalen gör det men det blir gjort varje dag iaf vilket jag tycker är en självklarhet. Jag skulle aldrig vilja äta från en smutsig tallrik eller dricka ur ett smutsigt glas...

INTE OKEJ



OKEJ

RSS 2.0