Mälarhöjden

Idag var vi i mälarhöjden med Toto. Sarah tävlade henne, hon betedde sig dock lika som när jag tävlat henne. Inte alls kul, Sarah red bra och gjorde allt rätt, det funkar helt enkelt bara inte.
Tamira som jag tävlat förut åt Johanna var där och tävlade också, hon hoppa 1m-110 tror jag. Såg första klassen, samma fighter som hon alltid varit, ställer upp 100% på ryttaren, precis som hon gjort med alla som ridit henne. Saknar verkligen den hästen och hon kommer alltid vara sjukt älskad, fortfarande jobbigt för mig att se henne fast det gått flera år. (ovant att se henne utan knoppar också haha.)
Tog iaf en bild på en av världens bästa hästar!! <3
Min bästa vän, genom ALLT kom också dit och spenderade dagen med mig, det gjorde hela min dag!!

sådär då

Blev en ganska lång film, ville ta med i princip allt för det är ganska intressant tycker jag. Kolla i början och jämför sen i sluten, man ser hur hon börjar hoppa mer korrekt och hon kände faktiskt väldigt spänstig och avslappnad ut.
Och som vanligt så vet ni att jag vill veta vad ni tycker?



tränat

Jag har tränat nu 2 dagar i rad, dressyr och hoppning, hinner dock inte berätta nu. Slänger in en hoppfilm ikv om någon vill titta på, men då måste ni bli bättre på att kommentera. Hade hoppats att ni skulle kommentera lite vad ni tyckte om att Sarah red Toto också men neeeeeej då.
Ursäkta för dålig uppdatering men har varit rätt mycket nu. Blir bättre idag - lovar. (Dock på em för nu ska jag till stallet...)

TOTO

En film på när någon annan rider Toto
(Sarah här, i tisdags.)
En film där jag rider Toto:
Hittade inte filmen från när hon var hos Linda tyvärr, måste ha råkat radera den :(

lugnt just nu

Det är ganska lugnt nu på häst-fronten. Därför blir det inte så roliga inlägg. Igår red jag Liso en sväng, fick lov att bli i ridhuset, spöregnade. Fick lov, hm.. låter som att man inte kan rida ut - klart kunde jag men valde att skita i det (slö och bekväm kanske?)
Sen kom Sarah och hoppade Toto. Eftersom hon har varit lite stökig så har jag haft en mini-paus från henne. Pedro red 2 dagar sen igår Sarah. Idag får hon vila sen imorn är det min tur igen haha.
Låter lite proffs rida henne nu så ofta det går, så får vi se om det hjälper.

frågor ang Liso

Många har frågat lite om Liso så tänkte ta upp det.
Är Liso din?
Nej Liso är inte min - aldrig påstått det. Han ägs av Helmer RC.
Varför rider jag honom?
Jag fick erbjudandet att rida denna underbara häst, älskar han massor och får dessutom betalt för det - kan det bli mycket bättre?
Vad får du ut av att rida en sån häst?
Jadu... Jag lär mig otroligt mycket på att rida på en "sån häst" som är utbildad på allt!
Hoppas det var svar nog.
Liso är även till salu!

Dagen

Pedro trimmade Toto idag igen, sen kollade jag när Pelle tränade för Pedro sen åkte vi till sundbyholm, Anna Biderman har varit gullig och hjälpt oss att fixa så att det Pedro fick testa köra trav!! Hur coolt som helst. Sen var vi och lämnade Pedro på Arlanda och det var allt jag hann med idag haha.
Såhär bra tycker Toto om sin krafft...

Helgen

Efter den misslyckade tävlingen med Toto red jag Goofy, gick helt okej. Sen hade jag dressyrträning med Liso.
Liso var naturligtvis fantastisk som alltid och Pedro sa att han aldrig varit så fin förut vilken givetvis var jättekul! Jag fick träna lite allt möjligt, lite extra fokus på galoppiruetterna och passagen. Vettfan alltså, jag red pissdåligt, tur att Liso är världens bästa.
På söndagen red Pedro Toto, hon var lite dum ibland men på det stora hela skötte hon sig - som alltid när man är hemma. Pedro sa samma som han sagt i mer än ett år nu, att han vill ha ner henne till sig så vi kan försöka lösa problemen, får se om hon kanske åker dit eller inte, mamma är skeptisk för hon tror att Toto blir för mycket "täntig-dressyrhäst" som mamma säger (dressyrhästarn där.. ;)) Jag tror det skulle vara bra dock, känner mig väldigt osäker på Toto och skulle vara skönt om hon blev lite stabilare, vilket jag tyvärr inte riktigt upplevde efter att hon vart hos Linda (även om hon var SUPERfin när Linda red henne så klarade jag inte av att rida henne lika bra sen)
Sen tränade jag och Agneta dressyr (jag red Affe då förståss!) Det gick rätt bra tycker jag, Affe är så himla snäll, ingen överdrivet flashig häst men alldeles lagom. Hon gör det man ber henne om, men inte mer - inget är gratis men hon skulle aldrig medvetet vara dum. Jag red hela passet utan stigbyglar för att försöka få lite mindra hoppben och bättre dressyrben haha.
Galoppiruetter
Lite trav
Får hjälp med passagen.

:(:(:(:(:(

Toto var helt OMÖJLIG att rida igår på tävlingen.
Känner mig verkligen nära på att ge upp med henne nu.
och alla som säger att jag ska kolla upp henne:
Hon är röntgad i rygg, nacke, hela benen, knäna osv.
blodprov tagna, kollas av equiterapefter (ja hon har kollats av 3 olika...)
tänderna nyligen kollade, sadeln kollad.
VAD MER KAN MAN GÖRA?

Heeeeello again

Hej kära bloggen jag har inte haft någon direkt blogglust (stress!) så la den lite åt sidan ett par dagar. Igår red jag Goofy, Toto och Liso. Började rida runt 6 på morgonen för att hinna med allt sen skulle vi hämta min dressyr/we-tränare från Portugal! ÄLSKAR när Pedro är här så jag kan få lite hjälp. Bodde hos honom en period förra året och trimmade till min ridning lite, kanske skulle ta 1-2v i höst?!
Idag red jag samma hästar, trimmade och kände igenom dom lite lätt på utebanan, alla 3 var faktiskt jättefina! Sällan alla hästar går bra samma dag. Det enda som var, va att Liso kändes lite trött :(
Sen packade jag lastbilen, badade Toto osv - imorn ska vi tävla och sen på eftermiddagen ska jag träna dressyr med Liso eller WE med Goofy kanske eller kanske dressyr med Affe (har med andra ord inte bestämt mig för vilken häst jag ska välja... Goofy behövs mest men lutar ändå mot Liso - han är en personlig favorit (a))
LYCKA TILL om det är någon av er som ska tävla i helgen!?



HATAR att jag vinklar ut fötterna sådär, hur blir man av med det?
:S

Kolla masken

Igår skickade jag in kolla masken, vänta några dagar nu på resultat bara. Jag tycker det är sjukt dumt att trycka i hästarna massa maskmedel om dom inte har något!
Tar ni träckprov eller avmaskar ni bara?




stressdag

Hann bara rida Toto idag, var stressad till tusen. Red igenom henne lute, blev dock ett rätt kort pass, prioriterade att hinna pyssla med alla lite ist. Gick sen ut till hagen och gav dom äpplen och morötter!
Haha kolla Toto's rester i vänstra hörnet... Liso var glad!
Var stressad för jag skulle till sjukhuset och nu ska jag iväg och jobba, hörs senare ikv!

D-d-d-daaagen

Idag satte jag igång Toto igen!! Det har varit tävlingar hemma på anläggningen hela helgen så jag gav henne en välförtjänt mini-semester ons-sön. Det var strålande väder idag så jag red på utebana - mycket uppskattat även av Toto! Jag red mycket tempoväxlingar och mycket övergångar, hon kan egentligen det jag kräver av henne men blir ibland alldelles för seg på att ta mina hjälper, just nu lägger jag mest fokus på att få en reaktion direkt.
Red även Goofy på utebanan, gick inte så bra, han var lite väl spänd samt pigg. Hoppade runt lite och busade och när man säger åt honom så bryr han sig först inte alls men säger man åt honom för mycket blir han väldigt stressad så man får vara försiktig. Sa åt honom lite för mycket idag, kickade till honom när han vägrade byta och då började han göra byten i varje, så fort jag skulle göra halt gjorde han piaff. Ändå red jag utan sporrar och utan spö och trodde inte han skulle reagera så mycket - tror han var väldigt spänd för att han inte gått så mycket i helgen heller och framförallt inte utomhus. Avslutade iaf när jag fått honom avspänd och skrittade då ut en sväng ist.
Liso vilade.

Working Equitation

Igår tränade jag WE (Working Equitation) för Cecilia Hanson. Det var superkul, Goofy är duktig men vi måste hitta lite bättre precision i allt vi gör, ibland blir Goofy även lite väl ivrig, han vet vad han ska göra och är en oerhört ambitiös häst så han går fram till ett hinder så börjar han utan att man bett honom så ibland får man rida fram och bara stanna, så att han verkligen ska vänta på mig.
Banan står kvar framme idag så ska ut nu och rida lite med Goofy, Toto och Liso tror jag.

Tävlat

Igår var jag som sagt och tävlade. Jag och Liso gjorde tävlingsdebut tillsammans och red en LA:3
Det var faktiskt jätteroligt och Liso skötte sig så himla bra, knappt ens hingstig. Jag har bara tävlat dressyr en gång förut och det var på ponny. Så det var ganska nytt för mig också, lärde mig programmet på morgonen, riktigt trevligt program att rida! Jag gjorde lite personliga missar som sänkte procenten lite och den enda "missen" som Liso gjorde var att han var för het i skritten så jag valde att rida kvar i lugn skritt ist för ökad - risk för att han skulle trava, passage'a eller något... Vi lyckades trots detta ändå skrapa ihop 65,4% och hamnade på andra plats 2% under 1:an. Det var runt 20 starter och jag hade turen att rida på sluten så slapp lasta in mellan ärevarvet.
Hade med mig världens bästa kompis också, min bff Anna!!
DUKTIGA BÄSTA ÄLSKADE LISO <3

Mycket att berätta

Hänt mycket senaste dagarna...
Var iväg på dressyrträning med Liso.
Hade en show med Liso.
Tävlat med Liso.
Kan lägga upp mer bilder imorn och berätta hur det gått om ni vill? :)
Fast det blir på kvällen imorn för jag jobbar och har WE-träningen med GOOFY imorn <3
Har någon av er tävlat i helgen och hur har det gått?

Blev lite nytt

Igår blev det lite nytt skit, bla boots.
Dom är superbra! Sitter perfekt på hästarna, jag ville ha dom ROOOOOSA men mamma tog svarta.. hehe.
En låda knoppsnoddar för 18;- för bra för att inte köpa.
En sån sak att ha i håret när man rider dressyr.

J'adore Liso <3

Jag gör lite misstag, jag vet inte riktigt vad jag gör jämt, men GUD vad den här hästen är fantastisk.
Nu vill jag höra vad ni tycker!!

Spansk skritt

Jag ÄLSKAR iberiska hästar. Fick jag välja skulle jag ha ett stall med enbart lusitanos, pre, lipizzaner och andaluser!

Prestationsångest

Jag har prestationsångest. Vad det än gäller så får jag prestationsångest. Jag lägger upp väldigt höga mål, har höga förväntningar och sätter stor press på mig själv. Blir också sen oerhört besviken. Det är väldigt sällan jag tex ridit en häst och känner mig nöjd - kan vara mycket nöjd med hästen men aldrig med mig själv, kan springa ett pass och sen vara besviken över att jag inte sprang fortare. Kommer troligtvis vara besviken på det här inlägget sen också.
Hur blir man av med prestationsångest?

Ridit..

Jag började morgonen med att rida Toto ett pass på utebanan i solen. Hon gick bra, det var skönt ute och vi red ett pass där jag växlade mycket tex  galopp-halt. galopp-skritt. trav-halt. osv för att få henne lite mer uppmärksam, gick bra! Sen skrittade vi ut en sväng. Sen red jag ut med Lord, han var lika snäll som alltid, krävde inte så mycket men galopperade en del för att bättre på konditionen. Red sedan Herkules på fältet. Han kändes faktiskt trött! Hade förväntat mig bocksprång och massa bus, som han brukar men nej han va lite seg men ändå fin. Sen red jag Liso och Rosie hjälpte mig, vi la lite extra fokus på att jag ska rida i passage, gå in i piaff och ut i passage igen. Riktigt svårt! Usch, som hoppryttare måste jag erkänna att dressyr är askul när man väl kommer på det!
Älskade älskade älskade hästar!!

Hårfagert

Kolla manen och pannluggen - så otroligt vackert. Vilken sagohäst!

Jobbar på...

Red Liso och promenerade med Toto innan utsläppet. Jobbar idag i stallet för Byssan är borta. Efter lunch ska jag rida lite WE med Goofy, träna showen med Liso och gå en till promenad med Toto. Uppdaterar mer när jag är hemma, jobbigt att blogga från telefonen + att jag har inte tid! haha.
Hur brukar ni göra med era hästar dagen efter tävling? Vila/promenera/jogga?



movies

Första klassen
90cm:
Andra klassen:
Jag vet verkligen inte vad jag ska göra när hon tjurar ihop sådär. Här ni något förslag? Hon är inte tittig, som ni ser så bryr hon sig inte om hindret alls, hon bara surar ihop och vill inte mer bara för att hon rev ett.

Tävlat med Toto.

Toto var ute och tävlade idag igen...
Gick på det stora hela bra - även om Toto kan bli så jävla sur ibland :O

Packat lastbilen, fixat Toto osv. Allt ä...

img_0957 (MMS)

Packat lastbilen, fixat Toto osv. Allt är klart, sitter och kör hem nu i regnet... Rätt mysigt med regn, men hoppas det är uppehåll imorn! Någon mer som ska tävla i helgen? :)


Fina toto :-)

img_0950 (MMS)

Fina toto :-)


Städat lite

Förra veckan städade jag Liso's skåp, idag städade jag Toto's.
Resultatet blev såhär:
Fasen, allt får inte plats! Har sjukt mycket saker hemma, tråkigt :(
TIPS PÅ BRA FÖRVARING?

WE-tips

Jag försökte göra en film med lite WE-tips, hur man enkelt kan börja men tyvärr så hör man inget och ser inte hela. Förlåt jag försökte iaf!! Man ser lite om man tittar i spegeln och höj volymen - så försöker vi kolla ändå!
hahaha. Nej men det är svårt att filma själv när man rider - faktiskt.
Får försöka göra bättre någon annan gång.

Dagens hästar..

Ridit ganska många idag tycker jag. Eller hyfsat iaf. Började dagen med Toto, skuttade en s-båge med 3 galoppsprång mellan. Låga sockerklosshinder bara, träna lydnad och rytm. Hon var fantastiskt fin! Sen fick hon nya skor också. Tränade dressyr på Liso och Rosie hjälpte mig, tycker även det gick bra, skönt att rida ute i solen, svårt att rida han i en bra LA form dock när han är så skolad på att gå i MSV. Trixade lite med att få han på 1 spår också, något som jag har lite problem med när jag rider honom.
Sen red jag XL, red i showsadeln och tränade lite moment från WE. Xl är en väldigt speciell häst. Testar alla gränser, ger man honom lillfingret så tar han hela jävla armen, men han är härlig och kan bli sjukt bra.
Joggade Goofy lite också, red hela passet utan stigbyglar, tränade lite bytesserier och lite enkla moment WE. Goofy var fin - som alltid. The champ!
Sist ut för dagen var Sandeman - som jag hittade en fästing på - euw!! Sandeman är alltid lite stel och tråkig i början, hänger i handen och tar inte skänkeln men när han väl släpper och blir lösgjord så är han faktiskt en fin häst! Så j-vla stor bara! haha.
Fina fina XL framför repgrinden! Gick riktigt bra efter lite trixande och övertalande.

Totolicious <3


Dumma internet!

Går knappt att blogga för internet är så dumt och youtube funkar inte alls.
Idag har jag inte gjort så mycket faktiskt. Var i stallet hela dagen och jobbade. Xl och Goofy fick nya skor. Jag red ut på Affe och gick en promenad med Toto, visade några i stallet hur man ska fläta lussebullarnas manar osv. Malena red Liso och Lasse red Goofy. Xl vilade. Riktigt lugn dag för mig, välbehövt ibland, red ändå 6 pass igår. Imorn blir ganska tuff dag också - men rolig. Har ganska mycket på gång nu och det gör mig sjukt glad!
Gårdagens stable fashion:
hjälm: gpa
skjorta: gant
tröja: kingsland
väst: pikeur
jacka: kingsland
Hahaha ursäkta ovärt inlägg, hade egentligen inget intressant att skriva om, ville visa senaste filmen på Toto där vi jobbade på att jag ska rida på ytter och ha henne stadig och framförallt min högerhand. Det var alltså igår men mitt internet är fucked och det har tagit mig 1 h att skriva det här bara :(:(

värt...

Fett värt att ha vit häst?
Har ridit 5 hästar nu, är hemma och landar lite och laddar batterierna inför hoppträning ikv..
TACK för alla uppmuntrande kommentarer! Ni är världens bästa läsare, ni får mig verkligen att vilja fortsätta!!

Visar filmen ändå...

Tog inte med hela 90 för den va inte så intressant ändå, fick stopp och lite skit, inte det att jag försöker hålla det hemligt men orkar inte med negativa tråkiga kommentarer om mig och min häst när mitt självförtroende är ganska lågt just nu ändå. Visar megamissen jag gjorde i 1m - det bjuder jag på. Riktigt klantigt och dåligt av mig jag vet och Toto var väldigt schyst som hoppade!! Bättre lycka nästan gång kanske man skulle kunna säga, jag säger - bättre ridning nästa gång!

Riktigt länge sen jag kände mig på topp nu, vet inte vad det är som hänt, har ingen styrka i kroppen när jag rider känns det som. Känner mig fladdrig och ostabil och även ofokuserad - vilket jag inte brukar göra tycker jag.
Har länge mått lite risigt och haft ont i halsen osv, vet inte om det eventuellt kan påverka? Riktigt tråkigt iaf och jag hoppas verkligen att det vänder snart.

Totolini

Jag red så sjukt dåligt, Toto hoppar fantastiskt men har mycket egna åsikter. Jag är väldigt ledsen och besviken över mig själv och vad jag presterade.

Tävlar

Är och tävlar med Toto




new stuff

Kyra K tröja, mamma hade tydligen en exakt lika dan som jag inte visste om. Nu kan vi ju matcha - sweet ;)
Vet inte vad dom heter men är en filt i filtmaterial som man viker och använder istället för schabrak - fullt jag vet men himla bra. Jättebra mot svett bla.

RSS 2.0