ultraljud

Gjorde ett till ultraljud idag på Toto (45 dagar) och det visade ett stort fint foster!
Nu är det bara en lång väntan.

Otur!

Idag kom Strömsholm och skulle sko mina hästar och när jag skulle ta in dom såg jag att Amex inte stödde på höger fram. Trodde först att han blivit sparkad. Sen stod han och kollade och nosade i karleden hela tiden så medans jag gick fram till han tänkte jag "fan nu har han blivit ormbiten!!" men när jag väl kom fram såg jag att en jättegammal rosig spik (säker 100 år gammal, överdriver inte!) åkt rakt in i foten, snett in i strålen!
Slutade med att vi fick åka in akut med honom till Strömsholm då han hade mycket puls i benet även när spiken var ur. väl framme så gjordes en hältutredning osv och han är inte halt, bara lite ojämn men dom tvättade rent ordentligt och la bandage som vi ska byta u varje dag fram tills på måndag och sen återbesök.
Tänk att en så liten sak kan göra så stor skada!!

Svar till Amanda

Amanda:
varför tkr du att amex är för liten för dig??? Å hur i hela hisingen kunde du börja med galopombyten efter 10 gg på hans rygg?!?!?!

Svar:
För att Amex är bara ca 160 och ganska kort i kroppen + långa ben = liten massa. Jag har långa ben och på så sätt blir han lite för liten för mig, Perra är mindre men har mer kropp, då går det bättre.
Och det där med galoppombyten är inte så konstigt egentligen om man sätt filmen. Alla som kan något om hästar vet att dom kan byta galopp naturligt. Jag märkte när jag red Amex att bara jag lägger lite tryck i ena stigbygeln så byter han. "utnyttjar" sedan det till något positivt och gör det på "kommando". Visst han byter galopp, men är inga riktiga galoppombyten med samling osv utan han byter på fart på ett lika fritt och naturligt sätt som en häst byter i hagen.
I Tyskland när man gör ridprov på hästarna (3 åringar) blir dom inte godkända om dom inte byter naturligt när dom galopperar över diagonalen. Det fick jag höra av en tränare när jag red in Toto. Då sa hon "Galoppera bara i lätt sits och byt varv med lite tyngd i nya inre stigbygeln så kommer hästen byta.
Inget fel med det tycker jag. Vad tycker ni??

:):):)

Hoppas alla haft en supertrevlig midsommar!
Tycker ni att jag är för dålig på att blogga kanske? Ska försöka skärpa mig om ni tycker det är intressant att läsa. Skulle dock gärna vilja veta vad ni vill läsa om?

Svar om Amex

Fick frågan om inte Amex var såld, vilket stämmer. Han var såld men funkade inte av olika anledningar i sitt nya hem så han fick flytta tillbaka efter bara några dagar.
Är dock inget fel på honom, han är besiktigad UA och mår bra. Om någon är intresserad så är han väl ev fortfarande till salu men annars får han troligtvis bli kvar nu, vill inte att han ska flytta runt.
Det tråkigaste är bara att jag tycker att han är lite för liten för mig :(

Amex :)

Amex har blivit så himla fin. Man kan inte tro att det är så kort tid sen han kom fårn lösdrift och att jag dessutom gått 8v i gips och inte kunnat rida/jobba honom.
Älskade snuttishäst!

Mr Merlin

Mr Merlin
2008
Simsalabim - Meadow Debibo
Mr Merlin eller Plutten som han kallas är här på inridning och ägs av Carina Sporrenhjelm. Snäll trevlig häst, lättlärd och har varit väldigt okomplicerad att börja rida. Det enda är att han kan bocka lite i galoppen annars hur snäll som helst.

Kakan

Kakan har varit så duktig på senaste tiden, har lite filmer jag inte visat från tävlingar. Senast igår tog hon 2 placeringar bla.

RSS 2.0