sista november!

Året är snart slut helt sjukt. Hästarna har inga tävlingar kvar heller vilket är tråkigt. Har en ny häst i stallet också som jag ska presentera sen, sjukt fin men stor häst! Gillar han massor redan, haft han ca 1,5 v. Annars rullar allt på som vanligt. Toto är sjukt skabbig men haha ändå finast i världen.

lite filmer

Några filmer på våra fantastiska fina hästar, så underbara dom är!
Kakan på en tävling där jag skulle hoppa 1m-1m10 men hade för ont i benet (var samma vecka som skadan) så jag red bara 1m, lite onödigt nedslag men jag tycker att hon var fin ändå, avslappnad och trevlig!
En film där jag skuttar lite små språng på min 3 åring, ganska lång film och tråkig men tänkte om någon vill se så finns den iaf...
En film där jag va på pay n jump med Kakan och hoppade felfritt 1m10. Hon kändes superfin, älskade lilla häst! Kärlek!
Var på dressyrträning för portugisiska Bruno Da Silva med Kotten, blev ju givetvis bara lite runt runt ridning och tänka framåt. Första gången jag red Kotten på nytt ställe. Så imponerande häst!
Sen var vi även på en pay n jump med Kotten och hoppade 2st 40cm. Han skötte sig utmärkt, duktig på framridningen och duktig på banan, vinglar och fryser lite såklart men tror verkligen att den här hästen kan bli bra!

Kärlek


Försökt tävlat

Idag har jag försökt tävlat men kunde bara rida 1 klass för jag hade så himla ont i mitt ben tyvärr men Corsica kändes kanonfin, hade ett oturligt pet i grunden men hon hoppade extremt avspänt och enkelt och är ändå supernöjd med henne! Kanske lägger in filmen senare, men man ser att jag inte kan rida riktigt normalt...
mitt onda ben... dumma unghästar ibland...

Nickelback

Nickelback
2008
Ronaldinho H - Nebraska
Nicke som han kallas kom igår så har inte riktigt lärt känna honom ännu såklart men han är påbörjad inriden men hans fd ägare ramlade väldigt olyckligt av och skadade sig och kunde inte fortsätta med honom. Han är genomsnäll, lastade honom själv när han skulle hem och åkte helt stilla dom 6-7h det tog att få hem honom, gick coolt in i stallet och hälsade på sina nya kompisar.
Dock är han väldigt rädd för plötsliga rörelser och tar till flyktbeteende men redan när jag bytte täcke igen på em gick det bättre och jag fick borsta och pyssla med honom. Han rör sig trevligt och löshoppar bra och jag tror att om jag vinner hans förtroende kommer han vara en sån häst som verkligen ställer upp!
Ska bli spännande att jobba med honom.
Fortsättning följer...

påfyllning i stallet

Jag har fått en ny häst, någon som är nyfiken?

tävlat

Var och tävlade i helgen, Kakan hoppade otroligt bra, avspänt och fint. Hon hoppar runda bra språng och lika över både räcken och oxrar. I början litade inte riktigt Kakan på mig och kunde stanna och fega ur speciellt på oxrar men det märks inte av längre. Var felfri och placerad i första klassen och debuterade sen 110 där jag tyvärr tog en halvhalt lite för sent och kom för nära och hade ner 1 räcke och sen räckte hon inte fram i kombinationen och la därför till ett stopp där, hon ville gå på 2 (och hade gjort det och klarat det) men jag tröck på och ville gå av stort men då stannade hon, vände runt, gick på 2 och då hoppade hon. Rundan var egentligen riktigt bra så det kändes lite tråkigt. Hon hoppade fantastiskt lätt och fint.
Dock är komb ett problem, hon går LÄTT på 2 där det ska vara 1 och hon hoppar bättre då vet inte riktigt hur jag ska göra, blir till att träna komb och låååånga avstånd nu under vintern. Har 1 tävling kvar först med hjärtat!!
Det roliga med Kakan är att hon skulle hoppa i princip hur högt som helst om jag bara tröck på henne men jag vill att hon ska hoppa avspänt och för att det är kul, vilket hon nu mera gör på den här nivån. Jag tror att det varit bra att ta det lugnt och bygga upp förtroende för varandra och hennes självförtroende och tror inte det kommer vara några problem att börja gå upp i klasserna nu när spänningarna släppt.
Älskar att rida den här hästen, hon är så otroligt snäll och fin och ambitiös och även om hon inte är av den flashiga typen så har hon extrem utstrålning!

Hickstead <3

Superhästen Hickstead föll ihop och dog idag!
Känsliga tittare bör INTE kolla jag grät massor!!

skadad hehe

I måndags ramlade jag av Kotten! Han och Perra har haft en mini-höstvila. Tycker det är bra att låta unghästarna vila lite då och då så att kroppen hinner växa och dom hinner tänka osv men iaf så skulle jag börja rida dom och Kotten bockade av mig och satte en hov i revbenen och 1 i huvudet så min hjälm gick sönder. Inte skönt. Har lite ont i revbenen faktiskt...
Perra därimot var gentleman som vanligt, det är så skönt med honom för han skulle aldrig kasta av en. Det värsta han nånsin gör är att han studsar till lite eller sparkar bakut om man ställer för höga krav på honom. Sen red jag även Kakan vilket gick bra! Hon är ju min gosehäst som alltid gör mig så glad!
I tisdags fick dom även nya skor, Toto verkas bara eftersom hon går barfota men dom andra varmskos givetvis av Strömsholm. I onsdags fick alla vila för jag var borta hela dagen och igår red jag ut en liten sväng på alla. Nu är det mörkt ute så dom 3 ska få varsitt pass i ridhuset, har massor att fixa, blir en hel fredagskväll i stallet helt enkelt.
Har även rakat Kotten och Perra men Kakan behöver lugnande och har fått det utskrivet men har tävling i helgen så måste vänta tills efter!
Har ev hittat en köpare som verkar helt perfekt till Perra. Får hålla tummarna att allt går i lås. Vore så himla roligt om han kommer till någon duktig och ödmjuk människor som dessutom är intresserad av WE!
Då får alla se upp i framtiden för Perra kan nog bli riktigt bra!

RSS 2.0