Toto

Är på äventyr med älskade bästa Toto. Det finns bara 1 som Toto!!! ♥

Skadan

Många som frågar vad som hände när jag skadade mig så tänkte svara på det!
Jag red min söta lilla Perra i ridhuset tidigt en morgon och han skötte sig som vanligt jättebra tills han blev rädd för något och hoppade in i sargen, jag skrek till lite och då blev han ännu räddare och hoppade in hårdare i sargen haha stackars Perra men det gjorde ont så jag automatiskt skrek typ "aaaah" hahaha sen låg jag typ över halsen på honom och han galopperade ett halvt varv i ridhuset och jag fick en fin skallning mitt i ansiktet också...
Han gjorde absolut inget dumt egentligen utan det var bara sån himla otur! Jag blev alltså klämd så illa mot sargen att jag krossade fotleden utan att ens ramla av eller något. Helt otroligt.
Nu är det iaf bara 16 dagar kvar tills gipset ska av och jag får börja min rehab!!

Martina och Perra!

Martina hjälper mig med hästarna nu när jag inte kan rida. Här rider hon lektion för Cilla (Cecilia Hansson) på Perra.
Duktiga Martina och duktiga Perra!
:)

Amex Black

Amex Black
2007
Amex köptes egentligen bara utav en slump. Va och skulle hämta Perra och tittade lite i lösdriften, dom tog ut och visade flera av unghstarna i ridhuset osv men ingen kändes helt 100 så ville jag ha Amex men han va egentligen inte till salu men i sista stund innan vi skulle åka hem la vi ett bud på honom ändå - utan att sett hur han rör sig, hur han va att hantera eller något. Dessutom hade han fastnat i ett staket och hade ett ganska stort sår på ett bakben. Vi fick iaf köpa honom! I början såg han mest ut som en hårig liten bäbis men nu har han blivit en riktigt vacker häst. Snäll som få, första gången med sadel hoppade jag direkt upp och red utan ledare eller något. 10 gången med ryttare gjorde han redan rena galoppombyten. Han hoppar snällt det man styr honom på och visar fina kvalitéer.
Amex är en trakehner som är ett tyskt varmblod (varmblod är INTE travhästar för er som inte vet...) dock fick vi inte med några papper på honom tyvärr så har inte hans stamtavla.
På filmen har han alltså bara haft sadel 10 ggr!!

Shoppat

Länge sen jag visade utrustning jag köper. Shoppar ju rätt ofta till både hästarna och till mig...
I lördags blev det lite nya saker.
Pannband med stora svarta kristaller - 999;-
Pälsglans - 295;-
Visningsträns/ledträns med kristaller - 1799;-
Termohals som även värmer ansiktet - 500;-
Så köpte mamma några tröjor och västar också :)

Perla

Perla
2007
Perra är en andalus som är född i september 2007. Han kommer från spanien och håller nu på att utbildas och ska bli en fin trevlig lite leksak. Målet är att rida lite WE så småningom + självklart befästa honom i alla skolor så som piaff, passage, spanskskritt, levader, byten i varje bla.
Just nu står utbildningen lite stilla då jag är skadad och inte kan rida men min kompis Martina + min mamma underhåller ridningen och ser till att han inte glömmer bort grunderna.
Perra är en väldigt snäll häst som aldrig gör något för att vara elak, skulle aldrig försöka kasta av eller hitta på några dumheter. Han är pigg och framåt och besitter dom fina kvalitéerna som en bra iberisk häst ska ha!

fråga från mig till er

Vill ni se lite bilder på en av dom nya hästarna? Fotade lite idag så har några fina kort på min sagohäst.

duktig pålle... ;)

HAHAHA älskade söta lilla Toto.

Vargtänder

I början av veckan tog Amex en vargtand, den andra satt för hårt så den ska tas nästa vecka. Min fina lilla bäbishäst!!

Första ridturen på 3 v...

har innan bara smygsuttit lite på Toto, idag red jag i paddocken. Först höll mamma i henne för att se så att hon va lugn, sen red jag i alla gångarter och hon va så snäll och gullig min älskade lilla häst!!!

Fast martingall

Idag tänkte jag diskutera fast martingall. Det är något som det alltid pratas mycket om. En de är för, en del är emot...
Jag skulle nog vilja säga att ALLA tränare jag ridit för genom tiderna har sagt att fast martingall är jättebra. Den ska sitta i nosgrimman absolut inte i bettet och man ska sätta den i den över remmen på nosgrimman annars skaver ringarna på martingallen mot underkäken på hästen.
Det jag tycker är bra med en fast martingall är att hästen "bråkar" enbart med sig själv om den väljer att försöka dra upp/fram huvudet. Har man en väldigt ostadig häst så behöver man inte dra den i munnen hela tiden utan hästen får istället ett tryck över nosryggen vilket också blir ett mer jämt fördelat tryck och som sagt, hästen bråkar bara med sig själv det är inte ryttaren som drar och sliter i hästen. Självklart ska inte en fast martingall vara förkort, hästen måste kunna röra huvudet såklart och tex jogga i låg avslappnad form och sträcka ut halsen fult vid hoppning och även kunna skritta avspänt på lång tygel.
Jag är mer intresserad av dom som inte tycker att fast martingall är okej och varför?

Personligen så tycker jag inte det är värre med en fast martingall än med tex inspänningstyglar eller grästyglar på en ponny.
Samma sak med chambon.
En fast martingall ger mer frihet än dom här hjälpmedlerna och nej fast martingall är inte godkänt på tävling men det är inte heller inspänningstyglar, graman, chambon, gummisnodd - betyder det att dom är dåliga/fel för hästen?
Läs också tidigare inlägg om graman som också är en populär hjälptygel!
Klicka här

Toto finns kvar

Största frågan är om toto finns kvar. Yes Toto finns kvar, toto mår bra och allt är som vanligt med henne tack och lov. Inga skador osv :)
Det har varit lite tyst om toto för att det inte hänt så mycket, jag har ridit henne som vanligt hemma, hoppat lite små skutt osv men inget märkvärdigt. Förhoppningsvis så ska hon iväg och betäckas i år igen eftersom förra året tog hon sig inte, annars hade hon varit väldigt gravid nu vilket hade varit mysigt :)

ingen uppdatering...

Det har inte blivit någon uppdatering nu för att jag har krossat fotleden och går med gips och kan inte rida. Har lite att skriva om ändå så kanske tar upp bloggandet igen om ni vill?



RSS 2.0