HÄNT SÅ MYCKET!

Det har hänt så fruktansvärt mycket i helgen (och mer på gång men det är hemligt.. haha.) I fredags så red jag en dressyrlektion med Toto för Pedro och vi blev lite osams osv men sen red jag igår och idag också för Pedro (Idag red jag väl egentligen inte lektion men han kollade och coacha lite) och nu förstår jag verkligen upplägget med träningen - vilket jag kan göra ett separat inlägg om senare...
Duktig har hon vart hela helgen mitt socker!!
På fredagskvällen provade jag en ny häst också... Så nu ska jag börja rida honom också åt en kund vilket känns väldigt väldigt roligt!! Superfin men knepig häst men han har goda kvalitéer och jag gillade ändå känslan när jag provade honom.
Sen på lördagen efter träningen åkte jag iväg med den levande legenden LISO och tävlade en Msv b:4.
Han skötte sig jättebra verkligen min prins. Vi red ihop 61,5% tror jag, vilket jag naturligtvis kanske inte är så väldigt nöjd med men med tanke på vilken dressyrrookie jag ändå är och hur fort vi har gått upp i klasserna och att det hela tiden utvecklas åt rätt håll på känner jag mig ändå ganska positiv till det hela!
Sen idag (söndag) så var vi på jumpclub och tävlade med Rolle och Ella.
I första klassen var båda väldigt tittiga och spända. Dom har aldrig gått på så stor gräsbana med tittiga hinder och mycket runt omkring men dom kämpade på bra, hoppade fina språng ändå och jag va inte helt missnöjd faktiskt. i klassen efter som också var en 1m klass hoppade båda okomplicerat och felfritt runt banan. Ella som förut varit lite feg tuffade på som tåget och jag fick inte bestämma något i princip, hon visste vad hon skulle göra. Så stolt över dom båda som har gjort sina 3 felfria 1m på 3 tävlingar!

FINASTE <3

Jag fick känslan av att Toto var glad över att få hoppa igen!
Hennes klassiska små Toto-hopp också:
Rolle hoppade även han mycket bra!
Och körde lite bus...
Ella är den som överraskar och imponerar mer och mer! Älskade lilla Ella!!!

Filmer


tävling s-näs

Rolle: 95cm - 8 fel
Ella: 95cm - felfri!
Rolle: 1m - felfri!
Ella: 1m - felfri!
Rolle
Han var väldigt fin redan i första klassen men tappade lite fokus ibland och har då inte riktigt koll på sina långa ben - annars super fin! Han var väldigt feg i ridhuset, rädd för läktaren, speglarna, vita lapparna på väggarna osv men till andra klassen blev det betydligt bättre när han fått kolla av sig lite och då började han slappna av lite.
Hoppade väldigt väl i andra klassen, mycket fina bakben på en del av sprången! Han var lite matt men kämpade på väldigt fint och hoppade runt okomplicerat och bra ♥
Ella
Hon va väldigt sprallig i första klassen, redan på framridningen kändes hon väldigt modig - Ella brukar annars kännas lite osäker men hon var klockren. Galopperade i uppförsbacke, bjöd på hinder och hoppade smidigt som en katt. Jag va så himla glad redan i första klassen att hon kändes så modig och tuff, kändes som att hon litade på mig och hon skuttade första klassen felfritt som att hon aldrig gjort annat. Andra klassen var hon ännu mer taggad, fick tom bromsa henne vilket jag aldrig brukar behöva göra! Felfri där också ♥

hahaha


FARTFYLLT!

Vi kör full fart mot hösten och det är så mycket saker på gång så ni anar inte, roliga saker! Ni kan få spekulera fritt om det om ni vill. Det har tydligen vart problem att kommentera igen hörde jag. Hm, tråkigt!
SÅ VAD TROR NI SKA SKE?

On the road

Har ridit hästarna hemma nu, mer om det när jag kommer hem, nu sitter jag i bilen påväg till Rolle och Ella. Ska bli så himla kul att rida dom och få hoppa lite. Världens finaste bäbisar!!!
Tävling i helgen!

Liso liten pluttisnutt <3

Bara för att han är så vacker ♥

dålig update..

Jag har varit jättesjuk, är fortfarande sjuk tyvärr och har dessutom jobbat massor för det fanns ingen som kunde jobba åt mig så jag kunde aldrig åka till sjukhuset. Därför har hästarna vilat sen i söndags.. Ska försöka börja rida på torsdag igen för imorn jobbar jag heldag igen tyvärr. Svettas och fryser om vart annat och har sjukt ont i halsen samt i min operation - inte bra!!! Ätit antibiotika i snart 2v utan att bli bättre... Nu blir det sängen. Hoppas ni förstår!
I helgen blir det btw hopptävling!
Längtar som tusan!!!!

Liso msv


Säg gärna vad ni tycker!
men var snälla...haha.
Underbara lilla häst ♥

Hästarna

Igår var alla hästarna duktiga och när jag gjorde i ordning Affe stod jag och tänkte på hur glad jag är över att vi håller på att sätta igång henne igen så började jag rida och där försvann glädjen direkt. Hon kändes knackig igen! Usch så himla tråkigt, vill bara att hon ska vara bra, vill att hon ska kunna träna och kunna tävla. Hennes ägare kom hem från semestern i natt så hon får kolla och känna på Affe idag. Så får vi se sen, jag tror hon har återbesökstid om ca 2 v.
Finaste ♥
Jag red ett väldigt lösgörande pass på Liso liten. Red på kandaret, finns egentligen inte så mycket att säga, ställde, böjde, öppnor, slutor osv tills han va helt lösgjord i hela kroppen - super!
Toto är överraskningen nr 1. Fysatan så bra hon gått senaste 2 dagarna. Om någon kan så ska jag se om jag kan få ngn att filma henne idag när jag rider. Älskade lilla korv att vara duktig - helt fantastiskt! Så lycklig att ha en så fin häst!!

Ännu mera nytt!

2 nya dressyrschabrak till korvarna!
Dåliga bilder tagna med mobilen... men nvm - dom var fina iaf. Mia's schabraket har blått och gult kantband - sweeeden swt!

Shoppat åt mina ponnys <3

Idag åkte mamma, rosie och jag och shoppade till ponnysarna! Fast mamma och Rosie köpte mest åt sig själva men jag (läs jag valde - mamma betala..) köpte bara till ponnysarna, utom ett par handskar och hårnät..
<3
Ett träns jag kan rida dressyr på Toto i (hon får vänta lite med att använda sitt hitills oanvända kandar..)
Tyglar - snyggt med rundsytt längst ner!
Kristallpannband - kan inte få nog av BLING!
Grimskaft som matchar till min Dyón grimma.
Dressyrspö med swarovskikristaller på - Döbert.
Rosa lindor - eskadron
Hårnät, dressyrnät-knutsak när man tävlar och dressyrhandskar med swarovski.
Mamma köpte även lite kläder till sig själv. Mycket trevligt. Tack snälla mamma!!!

Svarar lite...

Sanna:
Lilla rundan = Intermediaire I och inte LB i dressyrspråk
Svar:
Skumt för på meetinget så hette dom klasserna som gick i LB lilla rundan och LA-msv klasserna stora rundan. Eller jag vet inte om dom hette så men eftersom det var 2 rundor så kallade vi dom stora och lilla rundan. Så tråkigt med endel som Sanna i det här fallet som går in med en så himla negativ attityd.  Jag skrev ju att jag red LB inte direkt som att jag försöker lura folk att jag sitter och rider Intermediare.
Anonym:
Hej!
Fina bilder. Men visst har Liso tävlat förut i Sverie? 2007 för Gripen var det.
Svar:
Javisst det stämmer nog bra det, jag vet att han har gjort några starter i Sverige iaf, menade att det var debuten för mig och Liso i dom klasserna, Liso kan redan! ;)

Lite bilder

Orkar/hinner inte skriva så mycket om helgen. Hästarna har skött sig iaf vilket var bra!
Sandeman gick lilla rundan, finns en hel del att trimma på men skulle kunna bli ganska bra - blev bättre och bättre för varje klass vilket är viktigt tycker jag, visar att dom utvecklas!
Liso har deb La:6 msv b:2 och msv b :4 med helt okej resultat.

1 dag kvar...

Nu är det en dag kvar, hinner inte rida idag så känner att det kanske inte är bästas förberedelserna... Men jag ska läsa på programmen idag och försöka lära mig dom iaf! Alltid nått.

Hur väl förbereder ni er inför en tävling? Har ni några speciella rutiner dagen innan, på morgonen osv??



Minns ni Nikado?

Kommer ni ihåg världens bästa häst Nikado?
Såg bilder på hennes avkomma! Galet likt tycker jag, den skulle jag verkligen vilja köpa om den nånsin blir till salu!! Också ett litet sto!
Nikado
Corsica



Nyheten

Yes några gissade rätt, nyheten var att Toto skulle bli mamma!
Dock var hon inte dräktig när vi va inne med henne :(:(:(:(
Hon står kvar på hingststationen nu, det är tydligen inte försent att inseminera 1 gång till ännu så vi hoppas att hon kommer ta sig denna gång och bli dräktig!

Totolicious <3

Fick en kommentar om att det varit tyst länge om Toto... Det kanske stämmer, hon har haft lite halv semester, rids normalt nu, varken mer eller mindra och idag kanske jag avslöjar hemligheten om det fortfarande finns intresse hos er att veta?

J-O träning

I fredags red jag för Jan-Ove och fick lite skäll haha lägger upp en del av träningen, med ljud denna gång eftersom sist så var det väldigt önskat att höra vad J-O sa...
Vad tycks?

RSS 2.0